Spitalul municipal Săcele, dotări în valoare peste 8 milioane de lei, pentru majoritatea secţiilor. Din 2023 va avea şi bază de recuperare

Spitalul Municipal Săcele şi-a dotat câteva dintre secţii cu echipamente de ultimă generaţie, astfel că săcelenii pot beneficia acum de servicii de înaltă calitate, fără a mai fi nevoiţi să ajungă la unităţi medicale din municipiul Braşov. 

La finalul anului trecut, Spitalul Municipal Săcele a primit 7,767 milioane lei de la Ministerul Sănătăţii, reprezentând 90% din valoarea unor echipamente medicale pentru dezvoltarea radiologiei și imagisticii medicale şi spitalizării de zi la Ginecologie si urologie şi Gastroenterologie. De asemenea, au fost achiziţionate echipamente pentru dezvoltarea secţiei de Anatomie patologică – prosectura, a Urgenței medicale, Farmaciei şi viitoarei baze de recuperare balneo-fizio-terapie.

Cu suma primită de la Ministerul Sănătăţii, la Spitalului Municipal Săcele au fost achiziționate următoarele echipamente medicale:

  • Mamograf – Echipamentul va fi instalat in Policlinica Municipiului Sacele şi este în curs de autorizare CNCAN si DSPJ.
  • Osteodensitometru DEXA -Echipamentul va fi instalat tot în Policlinica municipiului şi este tot în curs de autorizare.
  • Fibroscan – Echipamentul ce se găseşte deja în cabinetul de gastroenterologie al spitalului, din Str. Oituz nr. 54.
  • Turn de endourologie – Echipamentul se află în structura de urologie a spitalului.
  • Turn de colposcopie – Echipamentul va functiona in policlinica municipiului, la Obstetrică – ginecologie.
  • Distilator cu apa – la Farmacia cu circuit închis a spitalului
  • Două electrocardiografe, 10 monitoare de funcţii vitale, 5 infuzomate şi 4 tărgi pentru transportul pacienţilor – la Camera de Garda a spitalului a fost dotata cu doua electrocardiografe.

Reprezentanţii Primăriei Săcele anunţă că în anul 2023 se va înfiinta în policlinica municipiului şi o bază de recuperare medicală, medicină fizică, kinetoterapie, hidroterapie şi electroterapie. O bună parte din echipamentele achiziţionate vor fi componente ale acestei structuri care va deservi pacienţii cu afecţiuni reumatologice, aflaţi in recuperare neurologică, motorie, ortopedica etc.

Spital închis în 2011, redeschis în 2017 

Spitalul Municipal Săcele a fost inaugurat în anul 1946. În data de 1 aprilie 2011, prin H.G. nr. 345/31.03.2011, unitatea a fost închisă, odată cu alte 66 de spitale din ţară. Spitalul are demisol, parter, două etaje și mansardă, cu amprenta la sol de 734 mp, o suprafață desfășurată de 2.698 mp si o suprafață utilă de 2.065 mp.  Începând cu data de 01.07.2017, Municipiul Săcele a redeschis unitatea medicală respectiv Spitalul Municipal Săcele și a alocat un buget pentru funcționarea acestuia în sumă de 1.206 mii lei.

La finalul anului 2019, Spitalul Municipal Săcele a achiziționat mai multe echipamente pentru sectoarele Endoscopie Digestivă – Gastroenterologie, Anestezie-Terapie intensivă și Anatomie Patologică, unice în județul Brașov, investind 5.000.000 lei. Detalii AICI:

Spitalul din Săcele, de la unitate închisă, la spital de top. Echipamente medicale unice în județul Brașov la Spitalul Municipal Săcele

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.