Ședință maraton pentru sala de sport de la Școala Gimnazială nr. 2. Consiliul Local Brașov ales soluția de compromis

Ședința Consiliului Local Brașov, în care a fost discutat și aprobat viitorul sălii de sport din curtea Școlii Gimnaziale nr. 2, a fost una maraton. A durat aproximativ 6 ore, mare parte a timpului fiind alocat opiniilor pro sau contra. 

Prima parte a fost dedicată persoanelor care au dorit să ia cuvântul, pentru a susține una sau alta dintre variante, iar pe listă s-au înscris 35 de vorbitori. Acest „prim act” a durat până aproape de ora 20.30, cu o scurtă pauză de calmare a unui participant recalcitrant.

Cel de-al „doilea act” a fost al consilierilor locali, însă aceștia au fost operativi. Au intervenit doar liderii de grup, care au motivat soluția pe care urmau să voteze. Votul final: 25 de voturi „pentu” și o neparticipare la vot. 

Consilierii au avut de ales între trei variante: 

  1. O sală exclusiv pentru orele de sport – susținută de părinții elevilor și de actuala conducere a școlii și de profesori ai Școlii Gimnaziale nr. 2; 
  2. O sală „de compromis” (o parte din sală să fie amenajată pentru antrenamentele de gimnastică, o parte pentru orele de educație fizică și sport – cu parchet), care nu a avut prea mulți adepți din partea publicului, dar a fost recomandată de experții care au propus cele trei scenarii. 
  3. O sală doar pentru gimnastică – susținută în ședința de plen de de Federația Română de Gimnastică, de părinții gimnaștilor de la CSȘ Brașovia (care a folosit sala veche de gimnastică din curtea școlii), de profesori universitari sau de antrenori de gimnastică; 

Strategie în doi pași, aprobată de Consiliul Local

Consilierii locali au ales soluția de compromis, însă cu unele mici modificări: 

Pe termen scurt: 

  • În actuala sală va fi amenajată o zonă pentru antrenamentele de gimnastică și una pentru orele de sport (cu parchet, pe care se va trasa un teren de baschet).
  • Sala veche (cea în care se antrenau gimnaștii GSȘ Brașovia) va fi demolată, iar pe terenul eliberat se va monta un balon de fotbal.
  • Adaptarea actualei săli, demolarea sălii vechi și amplasarea balonului se va încheia anul acesta.

Pe termen lung: 

  • Se va construi o nouă sală de sport, pentru elevi, printr-un program al Companiei Naționale de Investiții (CNI). Primăria a anunțat că a transmis deja o cerere la companie. Noua sală va avea tribune, iar suprafața de joc va permite practicarea sporturilor de echipă.
  • După construirea sălii CNI, cea actuală va fi amenajată doar pentru gimnastică (așa cum prevede proiectul inițial), iar balonul va fi demontat.
  • Termenul de finalizare a sălii CNI este de 24 de luni. 

Inițial, acest scenariu nu includea montarea balonului de fotbal. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.