VIDEO. Primul avion aterizat oficial pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, întâmpinat cu tunuri cu apă

Primul avion a aterizat oficial pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav în această dimineață, avându-i la bord pe fostul premier al României, Nicolae Ciucă, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și pe președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea. Aeronava Tarom a aterizat în jurul orei 8.10 și a fost întâmpinată cu tunurile de apă ale utilajelor de pompieri de pe aeroport.

UPDATE: 9.00

Prezent la ceremonie şi ajuns la Braşov cu aeronava TAROM, alături de Nicolae Ciucă şi Adrian Veştea, ministrul Sorin Grindeanu a declarat că acesta este cel de al 13-lea aeroport din România aflat în administrarea unui consiliu judeţean şi că de acum, principala preocupare a autorităţilor braşovene va trebui să fie aceea de a-l face profitabil.

**

Aeronava care a aterizat pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a fost pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu şi i-a mai avut la bord şi pe ambasadorii Marii Britanii şi Franţei la Bucureşti, precum şi alţi demnitari români.

Consiliul Județean Brașov a orgaizat ceremonia festivă de primire a aeronavei chiar pe pista aeroportului, unde a fost amplasat și un covor roșu. Tot acolo, imediat după aterizare, aeronava a fost întâmpinată de fanfara Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” şi de garda militară şi s-a intonat imnul național al României.

Nu a lipsit nici ceremonia religioasă oficiată de Înaltpreasfinția Sa, Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

La fel ca la zilele porţilor deschise, primarul Braşovului, Allen Coliban, a lipsit, fiind în schimb reprezentat de cei doi viceprimari.

În cadrul ceremoniei, Dumitru Prunariu va primi titlul de Cetăţan de onoare al judeţului Braşov

Fostul cosmonaut Dumitru Prunariu va primi, în cadrul ceremoniei, titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Braşov şi va ţine un discurs.

 Aeronava TAROM care a adus la Braşov oficialităţile va decola spre Bucureşti la ora 10.30

(Ştire în curs de actualizare)

1 Trackback / Pingback

  1. Aeroportul Brașov s-a deschis oficial și are deja probleme: cursele vor fi direcționate spre București – Bună Ziua Făgăraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.