Acţiune maraton a poliţiştilor, în zona Gării Braşov, pe str. Mihail Kogălniceanu şi bd. Victoriei. S-a lăsat cu 70 de sancţiuni

Polițiștii din cadrul IPJ Brașov au ieșit pe teren într- o acțiune de tip maraton, desfășurată pe o perioadă de 24 de ore, filtrele concentrându-se în zone foarte circulate, precum Gara, strada Mihail Kogălniceanu sau Bulevardul Victoria.


Astfel, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Braşov, pe parcursul zilei de miercuri și în cursul nopții de miercuri spre joi au fost verificate peste 200 de persoane, fiind aplicate în jur de 70 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea actelor normative în domeniul siguranței publice. Acţiunea a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra persoanei şi a patrimoniului, identificarea persoanelor care practică cerşetoria sau tulbură liniştea publică şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Printre altele, au fost constatate şi sancţionate încălcări ale regimului circulației, nerespectarea normelor de conduită civică și altele. De asemenea, ca urmare a abaterilor de la normele rutiere, au fost retrase trei certificate de înmatriculare ale autovehiculelor oprite în trafic, din cauza defecțiunilor tehnice.

„Pentru că acţiunea s-a desfăşurat atât pe timp de zi, cât şi după lăsarea întunericului, au fost implicaţi poliţişti din cadrul celor 5 Secţii de poliţie ale municipiului Braşov, jandarmi, din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi – Burebista Braşov şi poliţişti locali. În urma activităţilor de control desfăşurate, au fost verificate peste 200 de persoane şi au fost aplicate aproape 70 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcări la regimul circulaţiei, pentru nerespectarea normelor de conduită civică şi pentru alte acte normative din sfera siguranţei publice. Tot pentru abateri ale normelor rutiere au fost retrase trei certificate de înmatriculare ale autovehiculelor oprite în trafic, care prezentau defecţiuni tehnice”, se arată în comunicatul IPJ Braşov.

Acţiunea poliţiştilor vine după ce, în urmă cu două zile, un om al străzii a decedat în Piaţa Sfatului, la doar câţiva zeci de metri de ghereta Poliţiei Locale, iar cadavrul a stat câteva ore bune în zona fostului restaurant Cerbul, fără ca nimeni să se apropie. De asemenea, în ultima perioadă s-au înmulţit sesizările cu privire la persoane fără adăpost sau persoane recalcitrante care „îşi fac veacul” în zona Gării au chiar în zona centrală a oraşului.

Braşov Metropolitan a scris, în urmă cu trei zile despre grupurile care „fac legea” în zona Rapid de pe bulevardul Victoriei, fără ca poliţiştii să intervină în vreun fel.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.