Un spital din Brașov își mută câteva secții la Sânpetru. Unitatea medico – socială este desființată

După mai mulți ani de încercări, Consiliul Județean Brașov a obținut hotărârea de Guvern privind desființarea unității de asistență medico-socială de la Sânpetru. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial în 14 iulie, iar în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern clădirile vor fi preluate de un alt spital.

Mai exact, la fosta unitate de la Sânpetru (reabilitată recent cu bani europeni) vor fi mutate secțiile de psihiatrie ale Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov, după e această unitate a trebuit să elibereze clădirea de pe strada Mihai Eminescu din municipiul Brașov, pentru care plătea chirie unuo proprietar privat.

Pacienții vor fi mutați la alte unități

În ceea ce privește pacienții și salariații unității de la Sânpetru, aceștia vor fi mutați. Pacienții vor fi mutați la alte spitale (la cel de Psihiatrie și Neurologie sau la cel de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase) sau în centre ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov. Salariaților li se va oferi posibilitatea de a se transfera la alte spitale din subordinea Consiliului Județean Brașov.

Pe de altă parte, în ședința de plen a Consiliului Județean Brașov din 19 iulie, a fost aprobată alocarea sumei totale de 600.000 de lei pentru lichidarea tuturor obligațiilor Unității de Asistență Medico-Socială de la Sânpetru. Mai exact, suma de 470.000 de lei va fi folosită pentru cheltuieli de personal, iar diferența pentru plata altor servicii.

La unitatea de asistență medico-socială de la Sânpetru erau internați, în principal, oameni cu afecțiuni pulmonare, în special tuberculoză, care aveau o situație materială precară.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.