Noaptea Cercetătorilor revine la Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov cu experimente, demonstraţii şi jocuri interactive

La fel ca în fiecare an, și de această dată Evenimentul Noaptea Cercetătorilor va avea loc la Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov, în ultima vineri din luna septembrie, mai exact, în 29 septembrie, între orele 17-21, anunţă instituţia de învăţământ, într-un comunicat de presă.

Evenimentul își propune să aducă știința și tehnologia mai aproape de elevi şi de publicul larg și să explice pe înțelesul tuturor rezultatele cercetărilor științifice și necesitatea acestora în viața de zi cu zi.

la fel ca la ediţiile anterioare, zeci de standuri, atât ale Institutului de cercetare cât și ale partenerilor, vor fi pregătite cu numeroase experimente, demonstrații și jocuri interactive. În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte din domenii precum: informatică, robotică, electronică, chimie, neuromarketing, biologie, matematică, arte, psihologie ori comunicare.

De exemplu, vizitatorii de toate vârstele vor putea face cunoștință cu roboți antrenați, și vor putea experimenta echipamente și tehnologii din medicină, mecanică sau știința materialelor. De asemenea vor putea participa la demonstrații de printări 3D, la ateliere de Arduino sau de inteligență artificială, ori vor putea învăța cum să identifice mijloacele de manipulare mediatică. Nu în ultimul rând, în curtea institutului, vizitatorii pot asista la demonstrații cu mașinile de curse realizate de studenții UNITBV.

Anul acesta am dedicat o zonă specială celor cinci licee participante la eveniment: Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil”, Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” și Liceul „Andrei Mureșanu”, anunţă Univrsitatea Transilvania. Anul trecut doar trei dintre ele au participat la eveniment.

Totodată, participanții la eveniment vor putea vedea îndeaproape tehnica de intervenție a pompierilor, a jandarmilor sau vor putea testa echipamentul din dotarea criminaliștilor.

Alături de noi vor fi și parteneri din mediul privat, care vor expune cele mai noi produse și descoperiri din domeniul tehnologiei. Atos, Benchmark, Canam, CoderDojo, Fundația Comunitară Brașov, Ipsos, Learnex, Logiscool, Miele, NBHX Rolem, Preh, Rap Group, Sartorom, Siemens Corporate Technology, Schaeffler România, Varta, Vitesco Technologies sunt doar o parte dintre partenerii noștri care vor fi prezenți cu standuri la Institutul de cercetare al Universității Transilvania din Brașov, mai anunţă organizatorii.

Intrarea este gratuită, iar pentru a facilita accesul la eveniment, autobuzele RATBv de pe linia 24 – Livada Poștei – Institut (stația Campus Genius) vor avea o frecvență mărită în intervalul orar 17-21.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.