Site icon

Judecătoare de la Secţia Penală, acuzată de consum de droguri, luare de mită şi favorizarea infractorului. În schimbul beneficiilor dădea informaţii din dosare DIICOT

O judecătoare de la Tribunalul Suceava a fost reținută, fiind acuzată, între altele, de luare de mită, favorizarea infractorului și deținere de droguri pentru consum. Conform procurorilor, judecătoarea ar fi primit bani, sejururi, servicii de pază și protecție sau alimente, iar în schimb dădea informații din dosare DIICOT vizând infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, lipsire de libertate, trafic de droguri sau contrabandă de țigări. De asemenea, ea este acuzată de deținere de droguri pentru consum și că și-a pus la dispoziție casa în acest scop.

Conform procurorilor, este vorba despre judecătoarea Ana Maria Chirilă, şefă de complet la Secția Penală a Tribunalului Suceava. Ea a fost reținută pentru 24 de ore de Parchetul General, după ce a fost ridicată chiar din sala de judecată, în momentul în care se pregătea să analizeze dosarul privind fraudele cu permise auto din Suceava.

Infracţiunile pentru care este cercetată judecătoarea Ana Maria Chirilă:

Acuzațiile pe care procurorii i le aduc judecătoarei din Suceava

Cu privire la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și de favorizarea infractorului:

Cu privire la infracțiunea de luare de mită:

Cu privire la infracțiunea de complicitate la trafic de influență:

Cu privire la infracțiunile de deținere de droguri pentru consum în formă continuată și punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată:

În același dosar, procurorii au reținut pentru 24 de ore și o altă persoană, pentru dare de mită şi complicitate la infracțiunea de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Ce spun procurorii:

În acest dosar au fost făcute 12 percheziții, fiind audiate mai multe persoane – suspecți sau martori, mai spune Parchetul General.

Exit mobile version