Judecătoare de la Secţia Penală, acuzată de consum de droguri, luare de mită şi favorizarea infractorului. În schimbul beneficiilor dădea informaţii din dosare DIICOT

O judecătoare de la Tribunalul Suceava a fost reținută, fiind acuzată, între altele, de luare de mită, favorizarea infractorului și deținere de droguri pentru consum. Conform procurorilor, judecătoarea ar fi primit bani, sejururi, servicii de pază și protecție sau alimente, iar în schimb dădea informații din dosare DIICOT vizând infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, lipsire de libertate, trafic de droguri sau contrabandă de țigări. De asemenea, ea este acuzată de deținere de droguri pentru consum și că și-a pus la dispoziție casa în acest scop.

Conform procurorilor, este vorba despre judecătoarea Ana Maria Chirilă, şefă de complet la Secția Penală a Tribunalului Suceava. Ea a fost reținută pentru 24 de ore de Parchetul General, după ce a fost ridicată chiar din sala de judecată, în momentul în care se pregătea să analizeze dosarul privind fraudele cu permise auto din Suceava.

Infracţiunile pentru care este cercetată judecătoarea Ana Maria Chirilă:

 • Folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (2 fapte) și a infracțiunii de favorizarea infractorului (2 fapte);
 • Luare de mită;
 • Complicitate la trafic de influență;
 • Deținere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale);
 • Punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale).

Acuzațiile pe care procurorii i le aduc judecătoarei din Suceava

Cu privire la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și de favorizarea infractorului:

 • În perioada 11 – 14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcției de judecător pe care o exercita, judecătoarea a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-un dosar DIICOT (dosar aflat în faza de urmărire penală), respectiv informații privind perchezițiile domiciliare care urmau să fie făcute, pe care le-a pus la dispoziția altor persoane prin intermediul cărora au ajuns și la alte persoane interesate.
 • De asemenea, în perioada aprilie – septembrie 2023, judecătoarea a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-o altă cauză DIICOT, informații pe care în mod direct și prin intermediul altor persoane le-a pus la dispoziția unor persoane interesate.
 • Judecătoarea a transmis persoanelor cercetate că erau vizate de măsuri de supraveghere tehnică sau percheziții, periclitând cercetările în aceste dosare.

Cu privire la infracțiunea de luare de mită:

 • În perioada 2020 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, judecătoarea a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție, produse alimentare ș.a.) în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

Cu privire la infracțiunea de complicitate la trafic de influență:

 • Fapta judecătoarei care, fără a promite că va influența în mod direct magistrații dintr-un complet învestit cu judecarea unei cauze, prin prezența sa la întâlnirea dintre martorul denunțător (cumpărător de influență) și o altă persoană, i-a creat denunțătorului convingerea că respectiva persoană are influență asupra magistraților și îi poate influența pentru obținerea unei hotărâri de achitare. În acest mod, inculpata a facilitat obținerea de către persoana în cauză a sumei de 30.000 de euro.

Cu privire la infracțiunile de deținere de droguri pentru consum în formă continuată și punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată:

 • În perioada septembrie – octombrie 2023, judecătoarea a deținut în locuința sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziția unor persoane locuința sa în vederea consumului de droguri.

În același dosar, procurorii au reținut pentru 24 de ore și o altă persoană, pentru dare de mită şi complicitate la infracțiunea de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Ce spun procurorii:

 • Inculpatul a promis, oferit și remis foloase necuvenite judecătoarei, în scopul obținerii unor hotărâri favorabile într-un dosar în care era trimis în judecată pentru constituire a unui grup infracțional organizat, camătă și lipsire de libertate.
 • Prin promisiunea implicită a remiterii unor sume de bani sau de alte foloase materiale, acesta a încurajat-o pe judecătoare să continue să divulge informaţii nedestinate publicităţii sau să permită accesul la astfel de informaţii privind anchetele aflate în desfăşurare în domeniul contrabandei cu ţigări sau a traficului de droguri.

În acest dosar au fost făcute 12 percheziții, fiind audiate mai multe persoane – suspecți sau martori, mai spune Parchetul General.

1 Trackback / Pingback

 1. Judecătoare de la Secţia Penală, acuzată de consum de droguri, luare de mită şi favorizarea infractorului. În schimbul beneficiilor dădea informaţii din dosare DIICOT - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.