Directorul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav a fost demis. Ce i s-a reproșat lui Alexandru Anghel

Directorul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav a fost demis, în urma unei decizii a Consiliului de Administrație a regiei care administrează obiectivul. Informația a fost confirmată de președintele interimar al Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică.

Potrivit reprezentantului Consiliului Județean Brașov, Consiliul de Administrație a votat cu unanimitate de voturi (patru voturi pentru, Alexandru Anghel nu a votat) pornirea acțiunii în răspundere. Contractul de mandat al directorului va înceta în termen de 30 de zile de la data notificării primite de la Consiliul de Administrație. Tot Consiliul de Administrație va fi cel care va stabili noul manager.

Demiterea lui Anghel s-a încercat și săptămâna trecută, propunerea venind din partea unui membru al CA. La momentul respectiv, decizia nu a fost supusă votului. Atunci, lui Anghel i s-a reproșat că a prejudiciat societatea comercială prin faptul că nu a pornit parcarea, dar și că stațiile de încărcare a mașinilor electrice nu sunt funcționale. De asemenea, lui Anghel i s-ar fi reproșat lipsa de comunicare și transparență dar și luarea unor decizii care au afectat activitatea aeroportului.

Hotărârea CA vine la o zi după ce Alexandru Anghel și Șerban Todorică au susținut o conferință de presă în care dezvăluiau ca Aeroportul Brașov este singurul din România, obligat să plătească taxe către ROMATSA și că suma pe care a ajuns să o aibă de plătit în acest moment, se ridică la 3,6 milioane. Aeroportul Internațional Brașov nu a achitat nicio factură către ROMATSA și încearcă să obțină de la Ministerul Transporturilor o exonerare de la plata acestor sume.

Cu aceeași ocazie, Anghel a declarat că ROMATSA ar fi instituția care a refuzat prelungirea programului aeroportului, de la 12, la 16 și ulterior la 24 de ore.

„Noi, de când am aflat că Dan Air cere prelungirea programului, am început demersurile, pe lângă ROMATSA, în acest sens. (…) Din iunie nu am primit niciun răspuns”, a declarat Anghel.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.