Transalpina şi Transfăgărăşanul se închid, de luni dimineaţă. Circulaţia se redeschide anul viitor, pentru toate categoriile de autovehicule

Circulaţia rutieră pe Transalpina şi Pe Transfăgărăşan se va închide, de luni dimineaţă, având în vedere condiţiile meteo care pot pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

”Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina se închide de luni, 06.11.2023, ora 08:00. Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruşte a vântului, a posibilităţii apariţiei ceţii dense în orice moment al zilei şi pentru siguranţa participanţilor la trafic s-a luat decizia ca începând ca de luni, 06.11.2022, ora 08:00, circulaţia rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule”, a transmis CNAIR.

Sunt vizate de măsură următoarele sectoare de drum:

  • DN7C (Transfăgărăşan) între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – km. 130+800);
  • DN67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km. 34+800 – km. 59+800).

”Precizăm că la altitudine schimbarea condiţiilor meteorologice are o dinamică sporită, ceea ce face ca siguranţa celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului”, a transmis CNAIR.

Circulaţia în cele două zone va fi redeschisă în lunile mai-iunie 2024, în funcţie de cum va fi vremea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.