O companie poloneză, interesată, din nou, de Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Discuții au fost și anii trecuți

Polonezii de la LOT Polish Airlines au reintrat „în cărți” pentru a opera de pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Astfel, după ce și anul trecut au fost discuții privind deschiderea unor rute de către operatorul din Polonia, vineri, reprezentanții LOT Polish Airlines au fost, din nou, la Brașov, pentru a discuta cu reprezentanții Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.

„Extinderea programului Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav de la 12 la 16 ore a avut un ecou imediat în rândul companiilor aeriene interesate să iniţieze zboruri spre şi dinspre Braşov. Vineri, 19 ianuarie, la sediul Aeroportului Braşov a avut loc o întâlnire de lucru cu general managerul LOT Polish Airlines, Jakub Malecki, la care au participat Şerban Todorică, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Constantin Albu, directorul general al AIBG, Ştefan-Daniel Micu, preşedintele Consiliului de Administraţie al AIBG, Florin Manta, directorul DSNAR Arad, alături de managerul firmei Kronaero, Ciprian Oprescu, şi alţi oficiali, întâlnire care a fost facilitată de consulul onorific al Republicii Polone la Brașov, Janusz Wieslaw Szalinski. La finalul întâlnirii, participanţii au concluzionat că Aeroportul Braşov este în atenţia operatorului polonez, urmând ca în perioada următoare să se stabilească aspecte concrete ale unei viitoare colaborări. Împreună cu conducerea AIBG punem la bătaie idei constructive şi flexibilitate în situaţii win-win pentru cel mai deosebit centru de dezvoltare, Braşov”, se arată într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Brașov.

Polonezii au tatonat terenul și pentru o preluare în concesiune a aeroportului

Reamintim că discuții referitoare la posibilitatea deschiderii unor curse aeriene Brașov – Polonia se poartă de mai bine de un an. De exemplu, în luna septembrie a anului 2022, când încă se lucra la aeroport, ambasadorul Republicii Polone la București, Excelenţa Sa domnul Maciej Lang, a declarat că  reprezentarea poloneză la nivelul județului Brașov nu este suficient de evidenţiată sub aspect economic. Acest lucru s-ar putea schimba, dacă LOT Polish Airlines – principala companie aeriană poloneză, care în decursul timpului şi-a manifestat interesul pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, ar deschide curse aeriene de la Braşov.

Ba mai mult, în anul 2021, după ce a primit vizita consulului onorific al Republicii Polone la Braşov, Janusz Wieslaw Szalinski, preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a anunţat că oficialul din Polonia „a reafirmat interesul pe care LOT Polish Airlines, principala companie aeriană poloneză, îl manifestă atât în ceea ce priveşte deschiderea unor rute aeriene, cât şi pentru concesionarea şi operarea aeroportului nostru”.

Declarația președintelui de atunci a Consiliului Județean Brașov a fost făcută în contextul în care, la momentul respectiv, administrația județeană brașoveană lua în calcul concesionarea aeroportului către un operator privat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.