Polonezii de la LOT Polish Airlines rămân în cărți pentru a opera la viitorul Aeroport Internațional Brașov – Ghimbav

Ambasadorul Republicii Polone la București, Excelenţa Sa domnul Maciej Lang, consideră că numărul investitorilor din țara sa, în județul nostru ar putea crește, dacă vor exista curse aeriene către  Brașov. Într-o discuție purtată ieri, cu prefectul Cătălin Văsii și președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, diplomatul a afirmat că deşi peste 1.300 de companii cu capital polonez activează în prezent în România, reprezentarea poloneză la nivel judeţean nu este suficient de evidenţiată sub aspect economic. Acest lucru s-ar putea schimba, dacă LOT Polish Airlines – principala companie aeriană poloneză, care în decursul timpului şi-a manifestat interesul pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, ar deschide curse aeriene de la Braşov.

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele CJ Braşov, i-a transmis ambasadorului că administraţia judeţeană construieşte un aeroport modern, adaptat la ultimele cerinţe în domeniu, care va avea o capacitate de 1,2 milioane de pasageri pe an.

„Din punctul de vedere al implementării infrastructurii aeroportuare, am încheiat sau suntem în fază finală de execuţie cu toate lucrările de construcţii şi instalaţii. În privinţa asigurării echipamentelor de navigaţie aeriană, am recepţionat o parte din aparatura care urmează să fie instalată pe amplasamentul Aeroportului, în octombrie ne vor fi livrate ultimele echipamente, iar în decembrie am programat zborul cu avionul de calibrare, pentru validarea procedurilor de zbor instrumentale. La începutul anului viitor se va realiza instruirea controlorilor de trafic, fiind vorba despre proceduri aferente unui spaţiu aerian nou, iar în paralel vom publica procedurile în jurnalele internaţionale de specialitate, astfel încât în iunie 2023 să putem avea primele zboruri pe Aeroportul Braşov. Ne-am bucura ca firma LOT să se numere printre operatorii aerieni care să aibă Braşovul ca destinaţie, mai ales că municipiul şi judeţul Braşov au un potenţial foarte mare la nivel naţional din punct de vedere economic, social, cultural şi educaţional”, a explicat preşedintele CJ Braşov.

După discuţiile oficiale, delegaţia poloneză a făcut o vizită la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, unde Alexandru Anghel, directorul Regiei Autonome AIBG, a furnizat toate detaliile tehnico-economice privind cel mai important obiectiv investiţional al judeţului Braşov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.