Răsturnare de situație la PSD: Lucian Pătrașcu va candida pentru președinția Consiliului Județean Brașov. „În cazul în care voi fi ales nu voi pleca”

PSD Brașov s-a răzgândit și va veni cu un alt candidat pentru președinția Consiliului Județean. După ce săptămâna trecută președintele Marius Dunca îl anunța cu mare fast pentru CJ pe actualul parlamentar Marian Rasaliu, lucrurile s-au schimbat: candidatul PSD pentru conducerea administrației județene va fi Lucian Pătrașcu.

Modificarea vine după ce aseară, PNL l-a anunțat oficial pe George Scripcaru drept candidat pentru Primăria municipiului Brașov, susținut și de PSD. În aceste condiții, social-democrații l-au retras din cursă pe Lucian Pătrașcu, anunțându-l, în schimb pentru președinția Consiliului Județean, în locul lui Marian Rasaliu.

Dunca: „Sondajele arată că George Scripcaru este favoritul cetățenilor”

Președintele PSD Brașov, Marius Dunca, a declarat că această decizie se bazează pe sondajele efectuate în ultima perioadă de ambele partide, ce arată că dintre toți posibilii candidați, George Scripcaru are cel mai bun scor.

„Această decizie se bazează pe sondaje la nivelul ambelor partide, care arată că George Scripcaru este favoritul cetățenilor. Este un om de administrație, a făcut din Brașov cel mai frumos municipiu din tară, este un om cu viziune care cu siguranță își va continua proiectele pe care le-a lăsat acum patru ani la primărie și pe care actualul primar nu le-a mai făcut. Îi rog pe simpatizanții și pe toate activele noastre de partid să înțeleagă că această alianță este dorința cetățenilor. În sondaje a ieșit o diferență foarte mare între George Scripcaru și ceilalți candidați. De aceea îi rog să voteze Scriparu la primărie și Pătrașcu la Consiliul Județean.

Îi mulțumesc pentru maturitate și colegului Marian Rasaliu și îi rog pe toți colegii primari să le fie alături. (…). Așadar, mergem cu George Scripcaru la Primăria Brașov, ca să oprim toate nenorocirile făcute de Allen Coliban, și cu Lucian Pătrașcu la Consiliul Județean. Va fi o competiție strânsă”, a spus Marius Dunca.

Lucian Pătrașcu se va axa doar pe Consiliul Județean

Deși a fost consilier local și pentru câteva zile, candidat pentru Primărie, Pătrașcu exclude ideea de a candida și pe listele pentru Consiliul Local Brașov, spunând că se va concentra pe candidatura la Consiliul Județean.

„La propunerea organizației județene am acceptat să candidez pentru funcția de președinte pentru Consiliul Județean. Timp de doi ani și jumătate am fost subprefect și am avut ocazia să cunosc toate zonele. (…) În județ sunt probleme de infrastructură rutieră, sănătate și educație. (…). În această campanie voi prezenta proiecte. Îi mulțumesc lui Marian Rasaliu care mă sprijină. Mă voi lupta să câștig Consiliul Județean Brașov, iar în cazul în care voi fi ales nu voi pleca”, a declarat Lucian Pătrașcu, făcând aluzie la faptul că adversarul său, Adrian Veștea, a renunțat până acum la funcția de primar, pentru a merge la Consiliul Județean, și apoi la cea de președinte de CJ, pentru a merge la ministerul Dezvoltării.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.