VIDEO. “Surprize, surprize”, la Facultatea de Sociologie și comunicare a UNITBV. Mama a aflat că fiul ei a fost student abia la ceremonia de absolvire

Sursa foto: Liviu Ardelean - Arhiva personală

Liviu Ardelean, jurnalist brașovean de educație și administrație, și în prezent redactor Educație Privată, s-a remarcat în aceste zile și ca un bun organizator de… surprize. El i-a făcut o surpriză memorabilă mamei sale.  După ce, în ultimii trei ani, a ținut secret faptul că e student, a invitat-o la un eveniment, fără să îi spună că era vorba chiar despre ceremonia sa de absolvire a programului Comunicare și Relații Publice de la Universitatea Transilvania.

Reacția mamei, când a aflat că fiul său tocmai își terminase studiile în domeniul comunicării, a fost filmată de un „complice”. De altfel, tot un „complice” a însoțit-o tot timpul pe mama lui Liviu și a avut grijă ca ea să nu aibă o reacție de șoc.

Liviu Ardelean a absolvit Facultatea de Sociologie și comunicare, specializarea Comunicare și relații publice (CRP), la Universitatea Transilvania din Brașov. Este cea de a doua facultate pe care a urmat-o, după cea de Jurnalism, la Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj Napoca.

El a promovat examenul de licență la CRP cu media 9,83.

(Sursă video: Liviu Ardelean – Arhiva personală)

„Am chemat-o pe mama la un eveniment pe care urma să îl prezint, dar s-a trezit la festivitatea mea de absolvire. La 30 de ani m-am înscris din nou la facultate și nu i-am spus nimic timp de trei ani. Timp în care profii nu înțelegeau de ce refuz să stau la fotografiile de la competiții sau conferințe, iar prietenii mi-au zis că nu-s normal. 😅

Mama a aflat despre ce este vorba doar când am intrat în sală, cu robă și tocă. Inițial a fost confuză, iar când a înțeles ce se întâmplă au copleșit-o emoțiile. Cea mai mare surpriză pe care i-am făcut-o vreodată. A fost dificil, dar a meritat pe deplin așteptarea. La final s-au vărsat lacrimi de bucurie”, a povestit Liviu Ardelean, pe pagina sa de Facebook.

De ce Sociologie și comunicare și de ce acum?

Pentru Liviu nu este prima facultate pe care o finalizează, însă este una pe care și-a dorit să o urmeze pentru a deveni un mai bun specialist într-un domeniu care, în ultimii ani, i-a atras atenția.

“Această decizie am luat-o din dorința de a mă dezvolta profesional, după ce am profesat doi ani în PR pe baza experienței acumulate în mass-media. În 2021, am decis să îmi extind cunoștințele și să urmez cursurile programului Comunicare și relații publice de la Facultatea de Sociologie și comunicare. Parcursul academic la Universitatea Transilvania din Brașov a fost plin de provocări și satisfacții, pentru că am avut ocazia să învăț de la profesori dedicați, cărora le mulțumesc”, explică Liviu Ardelean.

O surpriză pentru mama, o confirmare pentru profesori

O astfel de surpriză din partea lui Liviu nu este o întâmplare. Cel puțin, nu pentru profesorii cu care a interacționat pe parcursul celor trei ani ai programului de licență, la Facultatea de Sociologie și comunicare și cărora le-a lăsat o impresie foarte bună.

“Sunt foarte mândră de realizările lui Liviu, atât de la examenul de licență, cât și din timpul facultății. Pe parcursul studiilor a demonstrat că este un student serios, bine pregătit și plin de ingeniozitate. A dat dovadă de o gândire critică remarcabilă și a rezolvat cu succes probleme complexe, de fiecare dată cu o atitudine pozitivă și creativă. Acest lucru poate fi observat și din surpriza minunată pe care i-a făcut-o mamei sale. Un gest emoționant care poate fi o lecție de viață, de recunoștință, dar mai ales de iubire față de părintele care te sprijină necondiționat. M-a emoționat profund reacția amândurora, mai ales a mamei. Astfel de momente ne impresionează și ne motivează și pe noi ca dascăli. Este minunat să vedem studenții evoluând și maximizându-și potențialul”, spune conf. dr. Arabela Briciu, prodecanul Facultății de Sociologie și comunicare, ce i-a și coordonat lucrarea de licență lui Liviu.

“O poveste care ne arată cât de important este să fii într-un mediu care îți susține dezvoltarea personală și profesională”

Povestea lui Liviu Ardelean arată cât este de important să fii susținut necondiționat de familie dar și cât de important este să evoluezi într-un mediu care susține dezvoltarea personală și profesională. O opinie pe care o împărtășește și prodecanul Facultății de Sociologie și comunicare:

“Această poveste despre Liviu nu doar că ne arată ce înseamnă să fii un student remarcabil, dar și cât de important este să fii într-un mediu care îți susține dezvoltarea personală și profesională. La facultatea noastră, punem mare preț pe crearea unui astfel de mediu prietenos și stimulativ, în care fiecare student are ocazia să-și dezvolte creativitatea și gândirea critică. Suntem dedicați să oferim resurse și suport pentru ca studenții noștri să poată atinge cele mai înalte standarde și să aibă parte de momente emoționante și memorabile în timpul studiilor, la fel ca acesta.

Pentru orice absolvent de liceu care vrea să se dezvolte într-un astfel de mediu, facultatea noastră are porțile deschise”, mai spune conf. dr. Arabela Briciu.

Înscrieri la Universitatea Transilvania, până în 19 iulie

Ministerul Educației a publicat azi primele rezultate la Bacalaureat 2024, urmând ca acestea să rămână finale după data de 12 iulie. Universitatea Transilvania din Brașov organizează înscrieri și în acest an, datele limită de înregistrare fiind 17 iulie, ora 13.00, pentru facultățile unde se organizează probe de concurs pentru admitere (Facultatea de Medicină, Facultatea de Educație fizică și sporturi montane, Facultatea de Muzică și Facultatea de Psihologie și științele educație) și 19 iulie, ora 13.00 pentru restul.

La Facultatea de Sociologie și comunicare, data limită de înscriere este de 19 iulie, ora 13.00.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.