Primăria Municipiului Brașov prelungește termenul de dezbatere publică a proiectului de hotărâre pentru aprobarea „Regulamentului privind procesul de bugetare participativă“. Brașovenii pot face propuneri de modificare a acestui regulament până în data de 13 septembrie inclusiv, către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media, e-mail: infopublice@brasovcity.ro, sau prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (program luni-joi, 8.00-14.00, cu pauză de dezinfecție între 11.00-11.30, și vineri de la 8.00-13.30, cu pauză de dezinfecție între 11.00-11.30).
O singură propunere până acum, dar nu pentru îmbunătățirea regulamentului
Regulamentului privind procesul de bugetare participativă stabileşte modul în care cetățenii se pot implica în procesul de identificare a problemelor orașului, dezbaterea privind prioritizarea acestora luarea a deciziei privind modul de cheltuire a unei părți din bugetul local. Acest proces presupune asumarea comună de către autorități și cetățeni a unui rol participativ în definirea şi abordarea problemelor comunităților orașului. Proiectul de regulament a fost lansat în dezbatere publică în 3 august, iar până acum a fost înregistrată o singură propunere, care însă nu vizează regulamentul, ci este doar o propunere de proiect ce ar putea fi finanțat abia după adoptarea regulamentului.
2 milioane de lei, pe 4 domenii
Conform proiectului de regulament, la acest proces pot participa – atât în ceea ce privește transmiterea proiectelor, cât și votul asupra acestora – doar cetățenii cu vârsta peste 18 ani, cu domiciliu sau reședință temporară/flotant în Municipiul Brașov.
Deocamdată, primăria a anunţat un buget de două milioane de lei pentru anul viitor, când vrea să pună în practică procesul de bugetare participativă. Banii vor fi acordaţi proiectelor pe patru domenii: Oraşul mobil (mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației pietonale), Oraşul verde (amenajare de spații verzi, transformarea celor existente sau identificare altora ce pot fi amenajate), Oraşul relaxat (amenajare spații publice/spații comune) şi Oraşul comunităţilor (infrastructură culturală, infrastructură educaţională, infrastructură sportivă).
Fii primul care comentează