Platforma online de știri Brașov Metropolitan s-a născut din nemulțumire: prea multe știri cu formă, dar fără fond, prea multe știri părtinitoare, prea multe păreri exprimate ca știri și – așa am crezut noi, prea puține informații. Brașov Metropolitan a apărut, timid, în 2013, din dorința de a le aduce brașovenilor informații relevante pentru ei, dar și de a atrage atenția asupra unor probleme existente, pentru corectarea lor.

Din anul 2017, au fost făcuți pași din ce în ce mai mari pentru ca Brașov Metropolitan să devină o platformă brașoveană de jurnalism independent. Astfel, putem vedea dincolo de politicile de redacție restrictive, putem aduce cititorilor noștri informații de calitate și ne asigurăm că vom fi vocea care transmite către factorii de decizie nemulțumirile lor.

Știm că interpretarea evenimentelor se face prin lentilele experienței și ale valorilor fiecăruia, așa că încercăm de fiecare dată să nu purtăm ochelari atunci când vedem informația și o transmitem mai departe.

Obiectivitate și corectitudinea informațiilor 

Iată cele două principii de bază pe care ne construim știrile.

Pentru noi, obiectivitatea și corectitudinea informațiilor reprezintă atât un scop, cât și un mijloc. De aceea, atunci când știrile noastre nu respectă aceste principii, este pentru că noi suntem prea implicați ca să le putem vedea. Doza noastră de subiectivism, atunci când apare, vine din valorile și principiile noastre, ci nu din interese. Primul pas spre corectarea greșelilor este conștientizarea acestora, așa că așteptăm să ne tragi de mânecă pentru orice eroare care ajunge să fie strecurată în texte.

Ne dorim ca cititorii noștri să privească informațiile primite cu ochi critici. Știrile nu reprezintă verdicte și ne dorim să nu fie considerate astfel. Tocmai de aceea, scrierile noastre nu vor fi persuasive și nu îți vor dicta ce să crezi. Ca jurnaliști, avem șansa aflării informațiilor rapid și avem acces la mai multe surse, pentru a-ți oferi mai multe perspective asupra situațiilor prezentate. Așadar, scopul nostru este să fim la fața locului și să îți aducem informațiile importante pentru tine, oriunde te-ai afla.

Cine scrie pentru noi?

Echipa noastră este coordonată de Mihaela Parghel, un jurnalist cu peste 10 ani de experiență din Brașov. Alături de acesta, pe platforma noastră vei regăsi mai mulți contributori – oameni care au ceva de spus și pe care îi invităm să pună în scris informațiile la care au acces, pentru a ne ajuta să te aducem mai aproape de evenimentele din Brașov.

Suntem tot timpul conectați la internet, așa că ne găsești pe pagina noastră de Facebook Brasov Metropolitan sau pe mail, la adresele noastre de redacție.

CONTACTEAZĂ-NE!