FOTO. Tâmpa a rămas fără platformele de lângă vârf. În ultima perioadă deveniseră periculoase pentru turiști

Ajunse într-un stadiu avansat de degradare, platformele de lemn amplasate la câțiva metri de vârf au dispărut. Astfel, duminică, în special brașovenii care au mers pe vârf se uitau derutați, ei fiind obișnuiți ca aproape de vârf să fie acele platforme.

Totuși, oamenii nu păreau deranjați de absența structurilor de lemn, pentru că aveau unde să se așeze pentru a admira Brașovul și Țara Bârsei de la înălțime.

Reamintim că aceste platforme au fost amenajate în urmă cu mai mulți, lucrările fiind proiectate și realizate de studenți din mai multe țări europene. În timp, aceste platforme s-au degradat, iar în ultima perioadă erau putrezite și prezentau un pericol pentru turiști. De altfel, în anul 2020, 12 lați care începuseră să putrezească au „dispărut”, pentru că nimeni nu știe cine i-a tăiat.

Anul trecut, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Brașov a legat benzi de avertizare de structurile de lemn, dar, în timp, acestea au fost rupte, elementele de lemn au continuat să se degradeze, iar turiștii continuau să le folosească.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.