Trei licee din județul Brașov, cu 100% promovați la Bacalaureat

Dintre cele 30 de unități de învățământ liceal din județul Brașov, doar trei au au avut o rată de promovare de 100% la Bacalaureat., arată primele date publicate de Ministerul Educației. Este vorba despre Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” și Colegiul Național „Johannes Honterus”


Astfel, la Colegiul Național Andrei Șaguna, cea mai mică medie a fost 7,43, la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” – 7,01, iar la Colegiul Național „Johannes Honterus” – 6,46.

Colegiul Național „Unirea” a fost foarte aproape de a fi și el pe această listă, însă a fost un candidat care nu a obținut media de trecere. El a avut ghinionul de a lua nota 4,9 la Limba și Literatura Română, astfel că celelalte două note de trecere, respectiv 7,55 la disciplina obligatorie a profilului și 5,85 la disciplina la alegere nu l-au ajutat.

Rata promovării în 2024, peste cea din 2023

Per total, la nivelul județului Brașov, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 82,6%, în creștere cu 3,7% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut. Cu acest rezultat, județul Brașov se situează pe locul al cincilea la nivel național, peste media de 76,4%.

Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 87,44% în creștere față de anul precedent. Pentru promoțiile anterioare, rata de promovare a înregistrat o creștere semnificativă, de aproape 7 procente față de anul trecut: 37%.

Au promovat 2.794 de candidați, dintr-un total de 3.384 de candidați prezenți (2.673 de candidați provin din promoția curentă, respectiv 121 candidați din promoțiile anterioare). IȘJ a precizat însă că, în acest an, au fost înscriși pentru a susține bacalaureatul integral sau parțial, 3.454 de absolvenți de liceu.

Pe probe de examen, situația lucrărilor cu note de 10 este următoarea

  • Limba și literatura română: lucrările a 8 candidați au fost notate cu 10 (23 în anul anterior);
  • Limba și literatura maternă: o singură lucrare fost notată cu 10 (3 în anul anterior)
  • Proba obligatorie a profilului: 88 de lucrări notate cu 10 (Anul anterior – 117)
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 124 (108 în anul anterior).

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 12 iulie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.