FOTO. Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov are şase noi echipamente pentru combaterea infecţiilor intraspitaliceşti. Alte două spitale vor fi dotate cu astfel de echipamente

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov are şase noi echipamente necesare combaterii infecțiilor intraspitalicești. Acestea au fost  livrate, instalate, puse în funcțiune și recepționate, a anunţat Consiliul Judeţean  Braşov.

În prezent, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie are la dispoziţie, pentru combaterea infecţiilor intraspitalicenşti, următoarele echipamente:

  • un luminometru Smart (luminometru igienă ATP/AMP portabil), dotat cu kit tampoane suprafețe, kit tampoane lichide și kit de instalare;
  • trei sisteme de spălat ploști;
  • un sistem analizor tip PCR pentru gene de rezistență microbiană la antibiotice;
  • un sistem automat pentru analize de chimie clinică și imunologie;
  • o linie de echipamente pentru determinarea sensibilității la antibiotice prin determinarea directă a concentrației minime inhibitorii (CMI);
  • un sistem automat tip Malditof pentru identificarea (ID) bacteriilor și fungilor.

Echipamentele au costat 3.187.006,83 lei, fondurile fiind asigurate de Consiliul Județean Brașov prin accesarea proiectului „Achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov”, finanțat prin PNRR pe componenta C12 – Sănătate.

„Echipa Consiliului Judeţean se bucură pentru fiecare finanţare obţinută din fonduri nerambursabile, dar adevărata satisfacţie vine în momentul în care se finalizează o investiţie, în cazul de faţă fiind vorba despre livrarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor şi dotărilor achiziţionate prin proiectul respectiv. Aceste echipamente sunt destinate secţiilor de boli infecţioase situate în clădirea de pe Strada Mihai Viteazul, unde sunt trataţi atât adulţi, cât şi copii. Cu atât mai mult sunt importante echipamentele de dezinfecţie moderne pe care le asigurăm prin intermediul acestui proiect PNRR, cu cât vorbim despre secţii în care sunt trataţi pacienţi cu boli infecţioase”, a declarat Imelda Tóásó, director executiv al Direcţiei Management Proiecte din cadrul CJ Braşov şi manager de proiect.

Urmează şi alte achiziţii pentru sisteme de combatere a infecţiilor intraspitalicenţi

Acest proiect, în valoare de 4.033.770,01 lei și a cărui finanțare este asigurată în totalitate din fonduri europene nerambursabile, prevede cumpărarea, livrarea și funcționalizarea în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase a unui număr total de 11 tipuri de echipamente medicale.

Pe lângă echipamentele deja achiziţionate şi recepţionate, în prezent, sunt în desfășurare procedurile de achiziție pentru două loturi, respectiv:

  • un aparat pentru atomizare utilizat la dezinfecția pe cale aeriană;
  • un sistem de sterilizare cu peroxid de hidrogen la temperatură joasă.

În ceea ce privește celelalte trei loturi, și anume un dispozitiv cu lampă UV pentru testarea dezinfecției mâinilor, un kit ușă de izolare cu sistem de ventilație cu presiune negativă și un autoclav vertical cu uscare, documentațiile de achiziție urmează să fie încărcate din nou în SEAP, după ce anterior procedura a trebuit anulată, întrucât nu s-au depus oferte.

Urmează achiziţii similare pentru Spitalul de Copii şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie

Pe lîngă aceste achiziţii, urmează şi altele, pentru alte unităţi spitaliceşti din judeţul Braşov, a anunţat Consiliul Judeţean.

„Pe lângă acest proiect am mai accesat două, finanţate tot prin PNRR şi ale căror proceduri de achiziţie sunt în desfăşurare. Proiectele sunt destinate Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov şi Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov, care în perioada următoare vor primi în dotare echipamente moderne şi eficiente”, a declarat preşedintele CJ Braşov, Constantin Todorică Şerban.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.