O replică la scară reală a celebrului McLaren MCL35M, realizată integral din piese LEGO, poate fi admirată în Coresi Shopping Resort

LEGO® România expune pentru prima oară macheta pentru fanii mașinilor de curse din Brașov și invită părinții și copiii la o serie de activități gândite pentru constructorii pasionați de toate vârstele.

LEGO® Romania prezintă replica impresionantă, la dimensiuni reale, a faimoasei mașini de curse McLaren MCL35M, construită integral din piese LEGO. Macheta poate fi admirată de toți iubitorii mașinilor de curse în perioada 15 – 28 octombrie, în Brașov, în Coresi Shopping Resort, unde îi așteaptă o serie de activări speciale pentru părinți și copii.

Macheta reprezintă o reproducere fidelă a monopostului de Formula 1 McLaren MCL35M. Pentru construcția mașinii au fost necesare peste 288.000 de piese LEGO, iar procesul a durat aproape 2.000 de ore. Printre detaliile impresionantei mașinii se află și culoarea emblematică portocaliu papaya a celebrului McLaren, utilizată pe mașinile de curse MCL35M în timpul sezonului competițional din 2021.

Vizitatorii centrului comercial pot experimenta felul în care piesele LEGO pot da o formă nouă pasiunii lor în două zone de activare.

Pe fani îi așteaptă atât macheta la scară reală a monopostului, dar și o expoziție de creații unice ale constructorilor pasionați de la Romanian LEGO Users Group (RoLUG) și un spațiu dedicat unde pot trăi adrenalina pit stopurilor și schimba contra-cronometru roțile LEGO ale unei machete, iar cei mici pot construi liber cu piese LEGO și își pot crea propria mașină cu care să concureze pe o pistă în miniatură.

De asemenea, fanii pot trăi și acasă experiența unei construcții la scară 1:9 a monopostului cu setul LEGO® Technic McLaren Formula 1™, disponibil pe site-ul oficial.

Mașina a fost pentru prima dată expusă în Estul Europei în București, înainte de a fi adusă în Brașov.

LEGO® Technic McLaren F1 în cifre:

  • Au fost folosite piese LEGO® create special pentru a recrea logo-urile așa cum sunt ele redate pe mașina reală McLaren Formula 1;
  • Modelul este compus din 5 componente separate: 4 roți, caroserie, 4 suspensii, halo și spoiler frontal;
  • 27 de persoane au fost implicate în proiectarea și construcția modelului de mari dimensiuni al mașinii McLaren Formula 1 LEGO Technic;
  • A fost nevoie de 1893 de ore și de un impresionant număr de 288.315 piese LEGO pentru a construi modelul de mașină McLaren Formula 1 Technic;
  • Construcția mare măsoară în total 5,7 m în lungime și 2,4 m în lățime și cântărește 2,4 tone.

Despre Grupul LEGO

Misiunea Grupului LEGO este de a inspira și dezvolta constructorii de mâine prin puterea jocului. Sistemul LEGO System in Play, având la bază cărămizile LEGO, le permite copiilor și fanilor să construiască și să reconstruiască orice își pot imagina.

Grupul LEGO a fost fondat în Billund, Danemarca, în 1932, de Ole Kirk Kristiansen, numele său derivând din cele două cuvinte daneze „LEg GOdt”, care înseamnă „Joacă-te bine”.

Astăzi, Grupul LEGO rămâne o companie de familie cu sediul central în Billund. Cu toate acestea, produsele sale sunt acum vândute în peste 130 de țări din întreaga lume. Pentru mai multe informații vizitați www.LEGO.com.

Despre McLaren Racing  

McLaren Racing a fost fondată de pilotul de curse Bruce McLaren în 1963. Echipa a intrat în prima sa cursă de Formula 1 în 1966. De atunci, McLaren a câștigat 20 de campionate mondiale de Formula 1, 188 de mari premii de Formula 1, Indianapolis 500 de trei ori și Le Mans 24 Ore la prima încercare.

McLaren Racing concurează în șase serii de curse. Echipa concurează în Campionatul Mondial FIA ​​Formula 1 cu piloții McLaren F1 Lando Norris și Oscar Piastri, NTT INDYCAR SERIES cu piloții Arrow McLaren Pato O’Ward, Nolan Siegel și Christian Lundgaard, Campionatul Mondial ABB FIA Formula E ca lider NEOM McLaren Formula E Team cu piloții Sam Bird și Taylor Barnard, Campionatul Extreme E cu piloții NEOM McLaren Extreme E Team Cristina Gutiérrez și Mattias Ekström și F1 Academy cu ART Grand Prix și membru al programului de dezvoltare a piloților Bianca Bustamante. Echipa concurează și în Campionatul F1 Sim Racing sub numele de McLaren Shadow, după ce a câștigat Campionatele Constructorilor și Piloților din 2022.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.