Ora Pământului. Cine a uitat lumina aprinsă?

Braşovul a stins lumina dar nu a respectat programul! Dacă centrul oraşului a rămas  în beznă timp de o oră, au existat şi agenţi economici care nu au renunţat  la reclamele luminoase nici măcar un minut.

Din loc în loc, în Centru au existat lumini aprinse în Ora Pământului, deşi primăria a stins iluminatul public. Agenţii economici în schimb, nu şi-au putut călca pe suflet să stingă firmele luminoase pentru câteva minute. Aprins a rămas şi sistemul de iluminat al turnurilor Alb şi Negru, deşi drumul de acces spre aceste obiective a fost cufundat în beznă.

Organizatorii au renunţat la show-ul Hypnosis pentru că folosea electricitate
Nici programul anunţat pentru Piaţa Sfatului nu a fost respectat în totalitate. Spectacolul cu flăcări anunţat de Hypnosis nu s-a mai desfăşurat. Organizatorii de la Centrul pentru Voluntariat Braşov au preferat să renunţe în ultimul moment la show pentru că reprezentanţia celor de la Hypnosis ar fi presupus şi folosirea curentului electric.
[scrollGallery id=8]
Asociaţia Braşovul Pedalează nu a putut face tura cu bicicletele decorate cu beţe cu fosfor, aşa cum au anunţat. Temperatura prea scăzută a împiedicat funcţionarea acestor dispozitive.

Primăria şi Prefectura,  în beznă!
Restul programului a mers conform planului. În Piaţa Sfatului şi pe strada Republicii a fost oprit iluminatul public timp de o oră în cinstea Orei Pământului. Inscripţia luminoasă cu Braşov, de pe Tâmpa a fost şi ea stinsă. S-au alăturat iniţiativei şi Instituţia Prefectului, care a stins lumina în toată clădirea sa. Sediul primăriei a rămas şi el în beznă.

În Piaţa Sfatului 40 de tineri au încercat să atragă atenţia asupra încâlzirii globale, cu ocazia Earth Hour. Tinerii sunt de la Centrul de Voluntariat Braşov. Printre ei s-au aflat o voluntară din Argentina şi alta din Peru.
pra pamantului (6)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.