Coordonatorilor grupelor de lucru pentru proiectul „Braşov-Capitală Europeană a Culturii în 2021” s-au întâlnit din nou cu viceprimarul Braşovului, Adrian Atomei, una dintre concluziile discuţiei fiind că Braşovul are nevoie de un manager cultural.Dupa cum a declarat declarat viceprimarul, managerul cultural se va ocupa atât de coordonarea activităţilor prin care Braşovul va încerca să devină capitală culturală, dar va fi şi purtător de cuvânt şi se va ocupa de relaţiile externe.„Managerul cultural trebuie să fie o personalitate culturală marcantă şi cu o bogată experienţă. El va fi desemnat printr-o procedură de selecţie riguroasă”, a spus Atomei.
Pe de altă parte, Atomei a anunţat că, din Asociaţia „Braşov 2021 – Capitală Culturală Europeană”, pe lângă Consiliul Judeţean Braşov, Consiliul Local Braşov, Agenţia de Dezvoltarea Durabilă a Judeţului Braşov şi Agenţia Metropolitană Braşov din Braşov va face parte şi Universitatea „Transilvania”. „Aşteptăm acum hotărârea Consiliului Judeţean Braşov, dar şi pe cea a Senatului Universităţii Transilvania, după care vom depune dosarul de înregistrare al asociaţiei. După finalizarea acestei proceduri, va urma o întâlnire a coordonatorilor grupurilor de lucru cu reprezentanţii membrilor acestei asociaţii”, a mai afirmat Atomei. Asociaţia, a explicat viceprimarul, se va ocupa de elaborarea dosarului de candidatură al Braşovului, dar, de anul viitor „va trebui şi să bugeteze evenimentele culturale prin care vom încerca să devenim capitală culturală. Până atunci va trebui să stabilim cu ce sume va contribui fiecare dintre cei implicaţi în proiect”.
Pentru a maximiza şansele Braşovului, în proiect va fi implicat şi Consorţiul Cultural Corona, din care fac parte principalele instituţii sau organizaţii culturale din oraş. Acest consorţiu va avea un rol de control al evenimentelor ce vor fi incluse în dosarul de candidatură al Braşovului.
Fii primul care comentează