Propunerea bicicliştilor: Braşovul, capitala cicloturismului

brasovul_pedaleaza


„Masa Critică” de vineri, organizată de Asociaţia Braşovul Pedalează, va fi una specială şi se va numi: „Braşovul pedalează…la concert”.   Bicicliştii vor deschide cea de-a IV-a ediţie a festivalului „Musica Barcensis”, mergând pe două roţi până la Biserica Evanghelică din Hărman, unde are loc primul recital. Prin această acţiune, susţin organizatorii se doreşte promovarea Ţării Bârsei ca zonă a cicloturismului cultural.

Tura cicliştilor va începe vineri, la ora 17.00, când din faţa Primăriei Braşov vor pleca spre biserica fortificată din Hărman, unde la ora 18.00, elevii Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” din Braşov vor susţine concertul inaugural din cadrul festivalului „Musica Barcensis”.

Prin această acţiune, susţin organizatorii se doreşte promovarea Ţării Bârsei ca zonă a cicloturismului cultural.„Braşovul este vizitat de tot mai mulţi turişti pe biciclete. Oraşul este în centrul zonei, distanţele dintre oraş şi principalele biserici evanghelice fiind egale şi relativ scurte, adică 15-20 de kilometri. Aici, turiştii se pot caza, apoi se pot crea pachete turistice, în care să fie incluse bisericile fortificate din zonă”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Braşovul Pedalează, Robert Lazăr. 

Argment pentru construirea unor piste pentru biciclişti 
Totuşi, pentru a fi atractivă pentru turişti, zona Braşovului are nevoie de… infrastructură. Deocamdată, spune Robert Lazăr, se lucrează la pista ce face legătura între localităţile Cristian şi Râşnov: „Avem nevoie de o astfel de reţea, pentru că multor iubitori ai plimbărilor cu bicicleta le este teamă să iasă din oraş, unde, pe drumurile naţionale riscă să fie accidentaţi”.

Pistele de bicicltete, între proiectele prioritare din 2014
Pentru a rezolva această problemă,viceprimarul Braşovului, Adrian Atomei, propune includerea în portofoliul de proiecte cu finanţare europeană pentru ciclul bugetar european 2014-2020 realizarea, în Zona Metropolitană, unei reţele de piste pentru biciclişti. „De o astfel de investiţie vor beneficia mai mult de 50.000 de locuitori, aşa că eu cred că un proiect privind dezvoltarea infrastructurii pentru biciclişti va fi eligibil”, a declarat Atomei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.