VIDEO. Ministrul Transporturilor s-a răzgândit. A „lipit” contractul cu firma care modernizează DN73A, după ce l-a rupt teatral în fața presei

Marți seara Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc însoțit de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Sorin Scarlat, au făcut o vizită în județul Brașov, pe șantierul de pe DN73, drum aflat în plin proces de reabilitare.



Din cauza faptului că asocierea de firme care se ocupă de acestă lucrare a dovedit în ultimele doua luni că se poate mobiliza foarte bine, ministrul împreună cu conducerea CNAIR a decis suspendarea procesului de reziliere a contractului, procedură începută în luna mai a acestui an.

Lucrările vor fi foarte atent monitorizate și de acum încolo de angajații CNAIR astfel încât să se desfășoare în conformitate cu termenele asumate de constructor și la cele mai înalte standarde de calitate.

Ministrul a verificat mai multe porțiuni din drum și a constat ca se lucra inclusiv în jurul orei 20.00. 

„Am cerut constructorului  a în 14 august să închidă toate casetele de lărgire,  pentru că atunci este perioadă de concedii“,  a declarat ministrul.  



Reamintim că în 20 mai,  ministrul a rupt în fața presei, a directorului de atunci al CNAIR, Narcis Neaga, în fața premierului VIorica Dăncilă și a mai multor miniștri, contractul de lucrări cu firma Azvi și i-a cerut directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să înceapă procedurile de reziliere a contractului.  La momentul respectiv, el a fost nemulțumit ca pe șantier nu erau muncitori și utilaje. 

Ieri, Cuc spune că a găsit altă situație: „Am văzut o altă firmă. Se lucrează.  Avem rapoarte zilnice privind evoluția lucrărilor. După ce am anunțat rezilierea contractului, au fost solicitări din partea ambasadorului Spaniei să îl primesc.  Nu l-am primit.  Au fost solicitări să găsim o soluție. Până la urmă,  am discutat și cu constructorul și cu colegii de la CNAIR.  Dacă reziliam contractul și lucrările erau preluate de DRDP Brașov, era nevoie de cel puțin două luni,  pentru a se evalua lucrările făcute până acum și pentru a stabili ce mai e de făcut am fi ajuns în luna septembrie. Constructorul,  probabil de teama de a nu primi certificat constatator (care îi interzice sa mai participe la licitații Publice-n.n) a solicitat o întâlnire cu mine.  Am luat graficul și le-am spus ca dacă nu îl respectă la virgulă,  vom rezilia contractul”.



Pe de alta parte,  constructorul a precizat ca zilnic se lucrează de la 7.00 la 22.00, chiar și în week-end-uri.     

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.