În următoarea lună nu se mai eliberează pașapoarte, decât în cazuri excepționale

Direcția Generală de Pașapoarte informează că începând de azi se supendă pentru 30 de zile activitea de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare. Măsura, emnită să reducă riscul infecțiilor cu noulcoronavirus, poate fi prelungită, dacă va fi cazul.

Pașapoartele se vor elibera numai în cazuri expcepționale, acelor persoane care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii, care se vor efectua cel mult în 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor online.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne, emiterea pașapoartelor 
simple se va realiza în următoarele 30 de zile numai pentru persoanele care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua cel mult în 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor on-line.

„Programările on-line vor fi efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro. Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului.
În ceea ce privește programarea on-line pentru depunerea cererilor la punctele de lucru mobile, recomandăm cetățenilor să verifice în prealabil programul de lucru de pe site-ul Instituției Prefectului“, se arată în comunicatul de presă. 

De asemenea, transmiterea pașaportului simplu electronic la adresa de domiciliu/reședință din țară a titularului ori a persoanei care a formulat cererea, prin serviciul de curierat, se va face exclusiv în baza unei solicitări adresate prin e-mail/poștă de către titular,  respectiv persoana care a fomulat cererea/ părintele/reprezentantul legal în cazul
minorilor cu vârsta sub 14 ani (cheltuieli de expediţie 8 lei + TVA). Aceasta trebuie să conțină datele pentru identificarea documentului sau a titularului, precum și datele de livrare (domiciliul sau reşedinţa titularului ori ale persoanei care a formulat cererea și numărul de telefon).

Primirea cererilor privind exercitarea dreptului la liberă circulație în străinătate/istoric pașapoarte/ scutire taxe vamale, precum și furnizarea datelor din Registrul Național de Evidență a Pașapoartelor Simple și eliberarea
adeverințelor/comunicărilor corespunzătoare, se va face exclusiv prin corespondență poștală sau electronică, numai pentru persoanele care prezintă documente care justifică urgența solicitării.

Activitatea de primire în audiență, atât la sediul Direcției Generale de Pașapoarte, cât și la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte, este suspendată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.