„Război” cu bâte şi topoare la Crizbav, după o sârmă tăiată. Lupta s-a lăsat cu un omor şi 9 persoane reţinute

Opt bărbaţi şi o femeie din Crizav au fost prezentaţi azi instanţei cu propunerea de arest preventiv, după un scandal monstru care a a avut loc în comunitatea de rromi din localitate. 

Potrivit preşedintelui Tribunalului Braşov, Gabriela Ciolacu, scandalul ar fi pornit de la un conflict domestic şi a degenerat apoi într-o adevărată luptă de stradă între doouă familii. 

Starea de fapt reţinută de instanţă este următoarea:

„În data de 08.05 a avut loc un conflict domestic, rudele lui TIC au agresat-o pe FD sora lui LS.  LS întrerupe alimentarea cu curent electric la imobilul unde locuia TP- sora lui TIC. TIC și rudele sale se deplasează la imobilul unde locuia LS cu intenția de a-l agresa. LS fuge la locuința tatălui sau LI unde mai erau prezente și alte rude. Toți noua sa înarmează cu bate și pleacă sa se întâlnească cu TIC.
Cele doua tabere se intalnesc pe strada și are loc un conflict între acestea. TIC a aruncat cu un topor spre LI și l-a lovit in zona abdomenului. Cele noua persoane din familia L se îndreaptă către TIC și îl lovesc cu bate și cu picioarele, pana la decesul acestuia. Încadrarea juridică a faptei este omor, fapta prevăzută de art. 189 lit. h CP cu aplicarea art. 77 lit. CP”, a transmis Tribunalul Braşov. 

Propunerea de arest a venit în această dimineaţă. Detalii AICI

Reamintim că două conflicte grave au avut loc în ultima lună în judeţul Braşov în comunităţi foarte sărace de rromi. Este vorba despre o luptă cu bâte şi topoare, în cartierul Gârcini din Săcele, aplanat numai după ce poliţiştii au tras focuri de avertisment (DETALII AICI şi AICI), şi un al doilea, în cartierul Mălin din Codlea, care s-a lăsat inclusiv cu rănirea unor reprezentanţi ai autorităţilor locale. (DETALII AICI).