Colegiul „Aprily Lajos” şi unităţile de învăţământ din Victoria, Mândra şi Sânpetru, închise din cauza cazurilor de COVID-19. 24 de şcoli din judeţul Braşov sunt în scenariul roşu

În ședința de astăzi, 12.10.2020, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a suspendat, pentru 14 zile, activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice la Colegiul Național Aprily Lajos din Brașov și în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza localităților Victoria, Mândra și Sânpetru.

Hotărârea a fost luată, în cazul Colegiului Național Aprily Jajos, în urma depistării a trei cazuri de infectare cu SARS-CoV2, iar în cazul unităților școlare de pe raza celor trei localități, din cauza depășirii limitei de trei la mia de locuitori a incidenței cumulative a cazurilor de infectare. Această măsură presupune trecerea în scenariul roșu – cursuri exclusiv online –  pentru toți elevii și profesorii din aceste unități școlare.

Măsura vizează, pe lângă Colegiul Național Aprily Jajos, şi 10 unități școlare dar și un club al elevilor de pe raza celor trei localități, afectând cu un număr de 2.497 de elevi și 129 de cadre didactice, care vor face şcoala la distanţă, timp de 14 zile, începând de azi, anunţă IŞJ Braşov.

Având în vedere faptul că Grădinița cu Program Normal „Aprily Lajos” Brașov funcționează într-o altă clădire, activitatea în această unitate continuă după scenariul galben. 

Cu această nouă măsură, numărul unităților școlare a căror activitate a trecut în scenariul roșu a ajuns, în județul Brașov, la 24, cu impact asupra a 6.920 de elevi și 346 de cadre didactice, a mai precizat purtătorul de cuvând al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Valentin Bucur.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Colegiul „Aprily Lajos” şi unităţile de învăţământ din Victoria, Mândra şi Sânpetru, închise din cauza cazurilor de COVID-19. 24 de şcoli din judeţul Braşov sunt în scenariul roşu - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.