Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov nu găsește medici pentru Compartimentul ATI COVID de la Tractorul

Chiar dacă este amenajat de la finalul anului trecut, Compartimentul ATI COVID din Pavilionul Tracturul al Spitalului Clinic Județean Brașov nu poate fi folosită. Motivul, a anunțat managerul spitalului, dr. Călin Cobelschi, este că nu fost găsite cadre medicale de specialitate. 

 „Oricâte eforturi am făcut până în prezent, nu am reuşit, cel puţin deocamdată, să completăm schema de personal, astfel încât să punem în funcţiune şi Compartimentul ATI de la Tractorul, pe care l-am amenajat și dotat la sfârșitul anului trecut”, a anunțat managerul unității. 

Compartimentul de terapie intensivă pentru pacienții infectați cu noul coronavirus de la Tractorul, cu o capacitate de 20 de paturi, este unul temporar. De altfel, dr. Cobelschi a anunțat că „ne propunem ca după relocarea secţiilor în Staţionarul Tractorul, pe care o preconizăm pentru luna iunie a acestui an, Compartimentul ATI să deservească secţiile de Urologie, ORL, Oftalmologie, Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, Cardiologie, Medicină Internă, Nefrologie şi Dializă, precum şi încă două săli de operaţie pe care urmează să le deschidem, pe lângă cele două deja existente. Sperăm ca odată cu încheierea pandemiei, să revenim la activitatea normală, iar modularul (din curtea Pavilionului Central al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov – n.r.) să fie inclus în Secţia ATI non-COVID a Spitalului Judeţean. Astfel, pe partea de ATI dorim să funcţionăm cu 25 de paturi în modular, 23 de paturi la etajul doi al Staţionarului Central şi 19 paturi la Tractorul”, a completat managerul SCJU Braşov.

Buget de aproape 15 milioane de lei de la Consiliul Județean Brașov

Pe de altă parte, achiziționarea de aparatură medicală, dar și reparații la mai multe pavilioane, inclusiv staționarul Astra (despre care, de-a lungul anilor, pacienții au spus că nu este într-o stare tocmai bună), sunt câteva din investițiile pe care le are anul acesta în plan conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.  De altfel, anul acesta, unitatea medicală a primit din bugetul Consiliului Județean Brașov suma de 14.902.000 lei, din care 9.962.000 de lei pentru investiții și dotări (cheltuieli de capital), 4.622.000 de lei pentru reparaţiile curente, iar 318.000 de lei pentru plata stimulentelor medicilor.

Managerul spitalului, dr. Călin Cobelschi, a precizat că anul acesta are în plan achiziţii de echipamente, respectiv monitoare de funcţii vitale, defibrilatoare, trusă de chirurgie otologică, freză otologică şi microscop chirurgical, ecograf 3D/4D de ultimă generaţie cu doppler vascular şi transcranian, tărgi hidraulice pentru resuscitare, tărgi universale pentru investigaţii, tratament de urgenţă şi transport, sistem electromiograf și masă de operaţii ortopedice. De asemenea, sunt planificate implementarea unui sistem complet de supraveghere video pentru toate corpurile Spitalului Judeţean, achiziţia a unor sisteme de detecţie şi semnalizare a incendiilor pentru Staţionarul Astra, clădirea veche Tractorul şi Laboratorul de Medicină Legală, precum a unui sistem de control acces la un etaj al Staţionarului Central, dar şi automatizarea liftului.

În ceea ce priveşte documentele de proiectare care vor fi realizate în acest an, pe listă sunt documentația DALI pentru proiectarea modificării clădirii Staționarului Astra (arhitectură, rezistenţă, instalaţii), întocmirea şi obţinerea avizului de securitate la incendiu; servicii de proiectare pentru sistematizarea verticală, refacerea copertinelor şi a împrejmuirii, reabilitarea iluminatului public şi realizarea parcărilor în curtea Spitalului Judeţean; documentație DALI de securitate la incendiu pentru Staţionarul Tractorul şi obţinerea autorizaţiei ISU.

La capitolul reparaţii curente, pe parcursul acestui an în Staţionarul Central vor fi realizate lucrări de înlocuire a tâmplăriei PVC la secţia ATI, amenajarea spaţiului de radiologie şi a spaţiului pentru computer-tomograf, precum şi reparaţii la corpul A, dar şi lucrări de alimentare electrică în corpul nou al Unității de Primiri Urgențe. De asemenea, va fi înlocuită tâmplăria la farmacia şi saloanele din Staţionarul Astra, vor fi construite fundaţia şi pereţii pentru amplasarea stocatorului oxigen (tot la Astra), iar la Tractorul va fi transferat şi pus în funcţiune postul de transformare, va fi montat grupul generator şi vor fi refăcute băile.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.