Directorul Teatrului Sică Alexandrescu din Brașov, acuzat de unii subalterni că folosește un limbaj suburban. Salariații cer Primăriei Brașov să medieze conflictul

Mai mulți salariați ai Teatrului Dramatic Sică Alexandrescu din Brașov se plâng de comportamentul directorului interimar al instituției, Dan Gogălniceanu, pe care îl acuză încearcă să dezbine colectivul prin aplicarea unui tratament discriminatoriu, că încearcă să desființeze sindicatul, dar și că folosește un „limbaj suburban”. Problemele au fost sesizate de mai mulți salariați, printr-o scrisoare transmisă presei.

Redăm în continuate conținutul integral al scrisorii angajaților Teatrului Sică Alexandrescu:

„Subsemnații, Stegaru Diana-Flavia, Cârstea Marin Becheru și Solomon Elena, angajați ai Teatrului «Sică Alexandrescu» Brașov, în funcțiile de secretar literar, sufleor și consilier juridic, facem un apel public, adresat Primăriei Municipiului Brașov, ca reprezentanții acesteia să oprească abuzurile pe care managerul interimar le face asupra angajaților.

Deși este subvenționat de Municipalitate din bani publici, Teatrul «Sică Alexandrescu» a devenit afacerea personală a managerului interimar, prin care acesta angajează pe posturile importante, doar pile, prieteni și slugi devotate. Managerul interimar face angajări și desface contractele de muncă, după propriile sale interese, nu respectă legislația și o interpretează în mod preferențial, după cum a declarat la începutul mandatului său, atunci când a afirmat: «Aici eu împărțesc!» Vorbește foarte urât cu femeile, fraze precum «Sunteți niște proaste», «Ești pământ de flori», «Te aduc de păr la serviciu», devenind sintagme cunoscute în rândul angajaților. Dezbină colectivul, prin tratament discriminatoriu, aplicat în mod special personalului auxiliar.

În ciuda prevederilor legale, nu acordă angajaților dreptul de a promova, îi ține pe oameni cu contracte de muncă pe perioadă determinată, mult peste limita prevăzută de lege, în funcție de gradul de obediență al fiecăruia.

Managerul interimar ignoră rolul Consiliul de Administrație și al Sindicatului, erijându-se în postura conducătorului unic.

Face presiuni asupra noastră, a membrilor de sindicat, să ieșim din organizație și contestă toate demersurile conducerii Sindicatului, făcute pe baza prevederilor legale. A reușit să închidă gura angajaților și să îngrădească posibilitatea spectatorilor de a-și exprima un punct de vedere, cu privire la activitatea instituției și punctual, la activitatea lui, blocând în totalitate opiniile lor, pe pagina de Facebook a instituiției.

În încercarea de a normaliza activitatea, Sindicatul din care facem  parte a trimis sesizări la Primăria Municipiului Brașov, care însă nu au avut niciun efect. Este dezamăgitor că atunci când se efectuează controale, acestea sunt anunțate, formale și întreprinse de oameni care cunosc administrația de la Teatru de ani de zile.

În aceste condiții, se înțelege că demnitatea unor angajați este terfelită, dincolo de limita suportabilității, de către managerul interimar, care ne pretinde să scriem manager cu «M» mare, în timp ce el se comportă ca un «stăpân de sclavi pe plantația personală».

Toate acestea sunt posibile la Brașov, pe bani publici, într-o instituție de cultură numită Teatrul «Sică Alexandrescu».

Este important de subliniat că managerul interimar a fost dat afară din Teatru pe vremea când era actor; că în timpul exercitării mandatului de manager a fost picat la evaluare de administrația Scripcaru; că a avut de-a lungul timpului aproximativ 10 procese cu angajații și nu înțelegem din ce rațiuni, actuala administrație continuă să îl mențină în funcția de manager interimar?

Din aceste considerente, cerem Primăriei Municipiului Brașov în mod insistent, să oprească abuzurile și conducerea unilaterală a managerului interimar și de asemenea să restabilească un climat de muncă normal în Teatrul «Sică Alexandrescu»”.

Directorul Teatrului Sică Alexandrescu nu a putut fi contactat telefonic, pentru a ne oferi un punct de vedere referitor la reclamațiile subordonaților.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.