Consiliul Județean Brașov vrea să acceseze finanțări de peste un miliard de lei pentru investiții în spitale. Ce „proiecte mamut” are în plan administrația județeană

DCIM100MEDIADJI_0060.JPG

Consiliul Județean Brașov are în plan să realizeze investiții estimate la 1.119.152.125 lei, pentru lucrări de extindere și dotări la două spitale din oraș, prin Programul național de investiții în infrastructura unităților spitalicești derulat de Ministerul Sănătății. Demersurile pentru accesarea finanțărilor nerambursabile sunt în etapa aprobării hotărârilor de Consiliu Județean, lucru care se va întâmpla într-o ședință extraordinară ce se va desfășura astăzi.

Peste 333 milioane de lei, pentru extinderea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov

Conform unuia dintre proiectele de hotărâre de Consiliu Județean Brașov, prin programul derulat de Ministerul Sănătății ar urma să fie extins și dotat Corpul H al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, o investiție estimată la 333.780.330 lei, fără TVA.

Prin acest proiect se doreşte extinderea spațiilor existente prin utilizarea curților interioare ale clădirii, consolidarea structurii de rezistență, extinderea cu un nivel a clădirii în care îşi va desfăşura activitatea Blocul Operator şi dotarea Laboratorului de Radiologie, a USTAAC, Secției de ATI și a Blocului Operator cu echipamente moderne şi de ultimă generație (inclusiv o sală de operație hibridă). După finalizarea lucrărilor, în noul corp vor fi amenajate 24 de paturi de spitalizare continuă, 50 de paturi ATI, 10 săli de operații, dar și alte spații.

Spitalul de psihiatrie cu 500 de locuri, la Sânpetru

Celălalt proiect pentru care administrația județeană brașoveană vrea să obțină finanțare prin programul Ministerului Sănătății vizează extinderea pavilionului de la Sânpetru al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, costul investiției fiind estimat la 785.372.039 lei, fără TVA.

Prin acest proiect vor fi construite 3 corpuri de clădire în care se vor amenaja saloane pentru pacienți, cabinete medicale, săli pentru terapie, o sală de sport și alte spații pentru pacienți și medici.

Prin construirea celor trei corpuri de clădire, pavilionul de la Sânpetru, destinat pacienților cu afecțiuni psihice, va avea o capacitate de 500 de locuri pentru spitalizare continuă și 12 paturi pentru spitalizarea de zi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.