Marius Dunca: „Viitorul României este reindustrializarea și patriotismul economic”

PSD și premierul Marcel Ciolacu lansează „Planul Național pentru Marea Industrie” – o inițiativă care are scopul de a reda industriei românești un loc central în economia națională și de a stimula creșterea economică prin producția locală.

„Viitorul României înseamnă reindustrializare și patriotism economic. Suntem datori să susținem atât industria, cât și producătorii locali, să valorificăm munca și talentul românilor aici, în țară. Este timpul să construim o economie solidă și să redevenim competitivi pe piața europeană”, a declarat Marius Dunca.

Planul Național pentru Marea Industrie vizează investiții strategice în industrie, având la bază un pachet de măsuri specifice:

– 500 de milioane de euro pentru susținerea investițiilor strategice în industria prelucrătoare și facilități fiscale pentru investiții de peste 150 de milioane de euro. Aceste măsuri vor genera locuri de muncă în zonele cu PIB sub media națională.

– 1 miliard de euro destinat decarbonizării proceselor de producție și eficienței energetice în industrie. Aproximativ 30 de companii din metalurgie și industria chimică vor primi sprijin de până la 100 de milioane de euro per beneficiar.

– 250 de milioane de euro pentru stimularea producției de materii prime industriale, precum oțel, aluminiu și cupru.

„Avem nevoie de oțel românesc și alte materiale de construcție pentru autostrăzile și locuințele de care România are atâta nevoie. Industria noastră trebuie să devină independentă și competitivă la nivel european. Sub conducerea premierului Marcel Ciolacu, vom aduce România în poziția de a fi un centru industrial al Europei”, a adăugat Dunca.

Marius Dunca subliniază, de asemenea, importanța relansării industriilor de metalurgie, siderurgie și petrochimie, precum și necesitatea unei industrii chimice puternice pentru producția internă de îngrășăminte, ceea ce ar putea reduce semnificativ dependența României de importuri.

Un alt obiectiv esențial al planului este sprijinirea IMM-urilor prin creșterea finanțărilor și introducerea de bonificații fiscale pentru companiile exportatoare, promovând astfel un mediu de afaceri echitabil și competitiv.

„Acest proiect este mai mult decât un set de măsuri economice. Este un angajament față de România, față de toți românii care își doresc un viitor sigur și stabil în propria țară. Vom realiza aceste obiective printr-un parteneriat autentic între stat și mediul privat – acesta este fundamentul unui plan de creștere sustenabilă”, a concluzionat Dunca.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.