
Ploaia de miercuri, care a afectat câteva zone ale Brașovului, a fost doar încălzirea pentru ce s-a întâmplat joi, când au fost inundate aproape toate zonele cu probleme istorice din oraș, chiar dacă în unele, cu mai mulți ani în urmă, a fost pus în aplicare un „plan anti-inundație”.
Astfel, șoferii care au avut treabă în Brașov după ora 16.00, erau puși în situația de a „naviga” chiar chiar de la marginea orașului. Este o zonă în care, în anul 2017, au fost lucrări de suplimentare a sistemului de captare a apelor pluviale.
Mai exact, la capătul străzii Mihai Viteazul, dar și în zona stadionului, a fost realizat un nou sistem de canalizare pluviale, fiind amenajate guri de scurgere de mari dimensiuni, care să preia apa din această zonă şi să o deverseze în Canalul Timiş, printr-un sistem nou de canalizare.

Noul sistem nu a fost infailibil, fiind „copleșit” de mai multe ori, inclusiv joi.

Inundată a fost și zona Gării Brașov, unde strada semăna cu un lac. Asta în condițiile în care, pentru această zonă, în urmă cu aproape 10 ani, Primăria Brașov a „reactivat” un colector de ape pluviale, scos din uz în anii 1980, când a fost construită linia de tramvai.
Mai exact, în zona Gării, a fost suplimentat numărul gurilor de canalizare, iar acestea au fost racordate la colectorul amintit. Anterior, apele pluviale erau preluate de canalizarea menajeră.
Probleme mari au fost și sub pasajul de cale ferată de pe strada Hărmanului, unde, pentru o perioadă, nu au mai fost inundații. Și sub pasajul de cale ferată de pe strada Hărmanului au fost făcute lucrări anti-inundații: au fost lărgite gurile de canalizare și au fost realizate câteva noi.

De altfel, și la intersecția Hărmanului – Alexandru Vlahuță mașinile erau puse în situația de a trece prin băltoace.
Tot joi, a fost inundată zona terminalului RATBV Saturn, dar și mai multe străzi din centrul vechi al orașului.
Apa a intrat și în subsolului Spitalului Județean Brașov
În cursul zilei de joi, echipajele ISU Brașov au intervenit în mai multe zone ale județului, pentru scoate apa din gospodării sau instituții.
Municipiul Brașov:
• Strada Toporașului – demisol inundat;
• Strada Pârâului – intervenție pentru evacuarea apei dintr-un beci;
• Strada Carpaților – intervenție pentru evacuarea apei dintr-un beci;
• Strada Mihail Kogălniceanu – subsolul unui restaurant a fost inundat;
• Strada Lânii – beciul unei locuințe a fost afectat de apă;
• Spitalul Județean Brașov – subsolul unității a fost inundat.
În județ:
- Municipiul Săcele – Str. Brașovului nr. 322: Inundație beci;
- Localitatea Sânpetru – Str. Mărăști: Inundație beci;
- Orașul Zărnești – Str. Bârsei nr. 51: Inundație curte.
Fii primul care comentează