FOTO&VIDEO. Brașovul, din nou sub ape. Noul sistem de captare a apelor de la gară s-a dovedit inutil

Ploaia abundentă de ieri a dat peste cap traficul rutier din mai multe zone ale Brașovului. Pe mai multe străzi apa nu avea unde să se scurgă, cel puțin în perioada ruperii de nori. 

De altfel, nici sistemul de captare de la Gara Brașov (la intersecția Bulevardului Gării cu Bulevardul Victoriei) nu a făcut față, astfel astfel că a băltit în intersecție.

În zonă, în urmă cu mai mulți ani, rețeaua de captare a apelor pluviale a fost suplimentată cu mai multe guri de scurgere, iar o veche conductă, care trecea pe sub linia de tramvai a fost „reactivată”. 

Probleme au fost și și sub pasajul mare de la Triaj, unde este o stradă care este inundată de Timișul Sec.

În această zonă nu se poate face mare lucru, pentru că o porțiune a străzii care trece pe sub pasaj este aproape la nivelul pârâului, iar digul de beton care separă cursul apei de drum a fost realizat doar pentru a nu se eroda malul.

Practic, de foarte mulți ani, acea porțiune de drum este pe lista „zonelor inundabile” din Brașov, unde nu se poate face nimic. 

 

1 Trackback / Pingback

  1. RISC DE INUNDAȚII. După prânz, județul Brașov intră sub cod portocaliu de vijelii. Alte 22 de județe sunt sub cod portocaliu, iar 9 sub cod galben

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.