Studenții Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor au luat ieri contact cu reprezentanții companiilor din IT și telecom, interesate să angazeje specialiști pregătiți la Universitatea Transilvania. La evenimentul „Studenții și Companiile“, organizat în acest an pentru a treia oară la Aula Universității, au participat 21 de firme atât din Brașov, cât și din restul țării, unele fiind dispuse să ofere nu doar locuri de muncă, ci și internship-uri plătite sau burse pentru studenții acestei facultăți, care la Brașov este una dintre cele mai căutate.
Ca în fiecare an, evenimentul le oferă ocazia studenților de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor să cunoască mai bine companiile participante și să obțină date despre despre domeniul lor de activitate, proiectele implementate sau cele mai importante realizări. Cu această ocazie, studenții de la cei de anul I până la cei de anul IV, au aflat și ce tipuri de programe oferă companiile pentru ei, respectiv practică, concursuri, cursuri sau burse, dar și detalii despre oportunități de cariere.
„Organizăm de trei ani evenimentul pentru că am identificat o mare nevoie de a pune în contact studenții și companiile și am considerat că astfel de cadru este potrivit. Studenții pot veni să vadă standurile pe care companiile le-au pregătit pentru ei, să pună întrebări, să afle ce realizări au, astfel încât pe parcursul anilor de școală să se îndrepte pentru practică sau internship acolo unde le place sau își doresc. De asemenea, le oferim posibilitatea să afle despre asta încă din primul an de facultate“, a explicat decanul Facultății IESC, Carmen Gerigan.
Toate companiile participante au venit cu standuri și materiale informative. Față de anii anteriori însă, evenimentul „Studenții și companiile“ a fost unul mult mai interactiv. Unele companii au organizat concursuri, workshop-uri și seminarii, altele au prezentat tehnologii modern în IT și comunicații. Studenții, participanți în număr mai mare ca la edițiile anterioare, au fost provocați să participe și să creeze, printre altele, un joc 2D folosind tehnologii specific sau să implementeze controlul iluminării habitaclului unui autovehicul folosind simulări hardware și software.
Fii primul care comentează