Rata cumulată a infecțiilor COVID-19, raportată la ultimele 14 zile a ajuns în județul Brașov la o medie de 5,71 și apropie încet-încept de pragul de 6 la mie, care în anumite situații poate impue carantina. Cea mai mare creștere a ratei de infectare în ultimele zile s-a înregistrat în comuna Sâmbăta de Sus, unde, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, incidența a ajuns la 11,45 de cazuri la 1000 de locuitori.
După mai multe zile în care a înregistrat o scădere, orașul Victoria are din nou una din cele mai noi rate de infectare azi: 8,3 la 1000 de locuitori, în timp ce alte trei localități au peste 7: comuna Hărman – 7,9, comuna Sânpetru – 7,78 și municipiul Brașov: 7,57, de la 7,27 cât era cu o zi înainte.
Din datele Direcției de Sănătate Publică, pe care le puteți accesa și AICI, alte cinci localități înregistrează azi peste 6 cazuri la 1000 de locuritori: Hoghiz – 6,88, Cristian – 6,33, Predeal – 6,2, Bod – 6,19 și Prejmer – 6,03.
Incidența cazurilor de COVID-19 în localitățile județului Brașov – 14.11.2020
În contextul în care cazurile de COVID-19 au “explodat” la Sâmbăta de Sus, prefectul a cerut vineri după-amiaza ca la nivel local, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă să se asigure de respectarea cu stricteţe a măsurilor menite să limiteze răspândirea coronavirusului.
„Vă rugăm să dispuneți efectuarea de controale/verificări pentru respectarea tuturor normelor de protecție sanitară, cu preponderență purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise. Totodată, vă solicităm să vă asigurați de respectarea măsurilor în cazul activității cultelor religioase conform art.1, pct.8, 9 și 10 din anexa nr.3 – măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc”, a transmis prefectul Braşovului, Cătălin Văsii, şefului CLSU din Sâmbăta de Sus.
În ceea ce priveşte eventuale decizii de carantinare a unor localităţi cu rata mare a incidenţei COVID, Instituţia Prefectului subliniază că procedura este una care porneşte de la DSP, instituţie care trebuie să facă o analiza, apoi, pe baza acesteia, să formuleze o propunere către INSP, pentru ca decizia finală să aparţină autorităţilor naţionale.
Fii primul care comentează