„Plastic medieval”, lângă Bastionul Graft. Pe zidul Cetății Brașov poate fi „admirat” un termopan impresionant

Termopanul, materialul „minune” folosit de mai mulți ani în România s-a răspândit ca o molimă și în centrul istoric al orașului. Ferestre cu rame de plastic, care nu au nici o legătură cu clădirile istorice, au apărut în urmă cu mai mulți ani chiar la Poarta Ecaterinei, clădire administrată de Ordinul Arhitecților din România. Între timp, problema a fost remediată. 

 

 

Același gen de ferestre, cu rame albe de plastic pot fi văzute în preyent și lângă Bastionul Graft, într-o fantă săpată în zidul de apărare a Cetății Brașov. Ba mai mult, pentru a realiza fereastra, a fost turnată și o grindă de beton pe partea superioară. 

Pentru această lucrare este greu de crezut că cineva a emis vreo autorizație, dar, cu toate acestea, respectivul geam poate fi admirat în toată splendoarea lui în aceste zile, cu etichetele pe ramă. 

 

 

De regulă, în zonele istorice sunt recomandate ferestrele cu rame de lemn și sticlărie similară celei folosite pentru „termopane”. În acest mod este eliminat impactul vizual cauzat de ferestrele cu rame din plastic. De asemenea, la zidul de apărare, regula este să se evite betonul. 

1 Comentariu

  1. “PORTA CATERINEI” corect, latinofon si ROMANIC…S-a numit asa in Albume, poze vechi si asa i-au spus brasovenii nativi pana au venit incultii bolsevici si au numit-o cum auzeau ei “acasa”… : “IECATERINA” – deoarece rusofonii (si “admiratorii” lor…) asa pronunta acest nume pur EUROPEAN…

1 Trackback / Pingback

  1. „Plastic medieval”, lângă Bastionul Graft. Pe zidul Cetății Brașov poate fi „admirat” un termopan impresionant – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.