Raed Arafat spune că cei care protestează față de noile restricții trebuie să-și probeze punctele de vedere, comentând că „realitatea este alta din punct de vedere al pandemiei”. Șeful DSU a prezentat luni seară, la Digi, mai multe grafice privind evoluția cazurilor de COVID în ultimele două luni.
”Dacă luăm cazurile active 77.082 cazuri. Unde eram în 5-6 martie: la 47.000. În 28 feb – 41.000. La 34.000 am ajuns la 4 februarie. Azi suntem mai mult decât dublat ca şi cazuri şi poate lua o tendinţă de creştere dacă nu respectăm regulile”, a mai afirmat Arafat.
”Cei care urlă și nu le plac măsurile să ne spună cum văd ei lucrurile”, a adăugat şeful DSU.
El a susținut că restricțiile sunt temporare, iar propunerile experților erau mult mai dure. „Propunerea experților a fost ora 14 magazinele (să fie închise-n.r.), 18 acasă”, a spus Arafat.
Am și eu o întrebare,dacă o persoana lucrează 12 ore de zi de luni pana vineri de la 07:00 pana la 19:00 omul acela ce mai mănâncă dacă închideți magazinele el/ea ajunge la 20:00 acasa
Orice exagerare, indiferent de domeniu, chiar şi in cazul unei pandemi, face mai mult rău decât bine.
Unele măsuri, luate de nişte decidenţi politici, sunt atât de evident dăunatoare, incât te întrebi dacă ele au fost luate de nişte oameni normali la cap. Si asta, nu numai in România, ci şi în Franţa, totul pe fondul unei panici generalizate, induse de mass-media în rândul unei categori ale populatiei foarte influenţabile.
Uite doua mici exemple:
– Anul trecut am asistat, în vacanţă la Braşov, la o scenă incredibilă. Aleile şi băncile dintre blocuri, s-au umplut în 2-3 minute de sute şi mii de pensionari cărora li s-a permis să iasa din casă doar 2 ore pe zi, la aceeaşi oră. Ce-o fi fost în capul cretinului care, în loc să le etaleze accesul la magazine şi pe stradă, de-a lungul zilei intregi, i-a inghesuit pe toti intr-un interval de 2 ore ??? Nu trebuie să fii prea inteligent ca să-ti dai seama că asta a contribuit la răspândirea virusului în rândul lor.
– In Franţa nu ai voie să ieşi din casă dupa ora 18. Să vezi ce aglomeraţie se face in magazine, dupa ora 16-17, cănd cei care ies de la serviciu incearcă sa-şi cumpere câte ceva de mâncare şi să ajungă şi acasă pâna la ora 18. O măsură normală, logică, ar fi fost ca programul magazinelor să fie prelungit (chiar şi non-stop) pentru a scădea densitatea cumpărătorilor pe unitatea de timp. Dar e un raţionament prea subtil pentru capetele pătrate care iau astfel de măsuri groteşti.
Culmea e că ai voie să ieși după ora 18, ca să-ți plimbi cățelul. Din cauza asta, s-a ajuns să se închirieze căței, cu ora… 😃
Asta imi aduce aminte de una din variantele principiului lui Arhimede:
„Orice prost, scufundat in politică, este impins, de jos în sus, cu o forţă egală cu cantitatea de prostie dislocuită”