Raed Arafat spune că trebuie să mai așteptăm câteva zile înainte de a decide asupra stării de alertă: „Este păcat să ne înecăm la mal”

Raed Arafat spune că nu vom putea, după 15 iunie, să revenim la normalitatea care era înaintea de pandemie, pentru că noul coronavirus încă este prezent în România. Potrivit HotNews, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat luni seara, la TVR 1, că nu suntem încă în situația de a lua o decizie privind starea de alertă, dacă aceasta va continua sau nu, și trebuie să mai așteptăm câteva zile.

„Încă avem focare, în mai multe județe. Numărul cazurilor nu s-a stabilizat, în loc să avem o scădere continuă, am avut si creșteri ale numărului de noi îmbolnăviri”, a declarat șeful DSU.

Doctorul Arafat spune că, după măsurile de relaxare luate a 1 iunie, mai avem încă 5-6 zile în care să analizăm care este evoluția situației.

„Depinde care este situația până la sfârșitul acestei săptămâni, nu ne putem pronunța acum, ci trebuie să mai așteptăm câteva zile”, a afirmat Arafat.

Acesta a adăugat: „Dacă s-ar face relaxarea totală, eu nu m-aș duce la cinematograf sau la teatru, căci știu că există un risc”.

„Am făcut un lucru foarte bun, cu toții împreună, este păcat să ne înecăm la mal”, a mai spus Arafat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.