Primăria Braşov externalizează serviciile de consultanţă pentru întocmirea dosarului de licitaţie aferent contractului de colectare, transport și depozitare controlata a deșeurile provenite de la persoanele fizice și juridice din municipiu. Lipsă de personal sau lipsă de încredere în propriii angajați?
Pentru consultanţa şi asistenţa în vederea organizării licitației pentru contractul de salubrizare, Primăria este dispusă să plătească 117.647 lei, fără TVA. Această procedură de achiziţie publică vine în contextul în care, administraţia locală are propriul serviciu de achiziţii publice. În această structură s-au “subțiat rândurile” însă, odată cu plecarea unor angajaţi, printre care şi şeful serviciului.
Serviciul de Achiziţii există totuşi şi funcţionează în continuare. Cu toate astea, primarul Allen Coliban, în subordinea căruia se află structura, nu pare a avea mare încredere în capacitatea funcţionarilor de a gestiona o astfel de achiziţie şi preferă să externalizeze serviciile, așa cum a făcut și cu consultanța juridică, în cazul procesului cu P&P.
Contractul de consultanţă va avea o valabilitate de maxim 24 de luni
Conform anunţului publicat pe platforma electronică de achiziţii publice (SICAP), firmele interesate de acest contract de consultanţă pot depune oferte până la data de 17 mai, durata lui urmând a fi valabilă pe tot parcursul procedurii de achiziţie publică pentru stabilirea operatorului de salubrizare, dar nu mai mult de 24 de luni.
În prezent, serviciile de colectare, transport şi depozitare controlată a deşeurilor provenite din gospodării şi de la persoanele juridice sunt asigurate de către Comprest şi Brai Cata. Proceduri de achiziţie publică pentru aceste servicii au fost organizate şi anii trecuţi dar acestea au fost suspendate din cauza contestaţiilor depuse de către participanţii la licitaţii. Ultima licitaţie pentru delegarea serviciilor de colectare, transport şi depozitare controlată a deşeurilor din municipiul Braşov a avut loc în august 2019 şi a fost anulată de către Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor două luni mai târziu. Valoarea estimată a contractului era atunci de 704,322 milioane lei.
1 Trackback / Pingback