După ce din partea unor USR-iști membri de partid sau simpatizanți au lansat o ofensivă împotriva viceprimarului Brașovului, Sebastian Rusu, acesta a ieșit joi la contra-atac, acuzând presiuni făcute asupra funcționarilor, dar și decizii luate „peste capul lui” de primarul Brașovului.
Astfel, Sebastian Rusu a declarat că are în coordonare cele mai grele activități, cum este cazul gospodăririi orașului (întreținere și reparații străzi, salubrizarea, spațiile verzi) sau ordinea publică.
„Am avut un concediu, iar în această perioadă, unii au considerat că este cazul să mă atace pe niște chestiuni pe care eu le consider niște elucubrații și niște fabulații (…) A veni și a da încontinuu în funcționarii primăriei și a spune că sunt incompetenți, că sunt tot telul de interese, sau că mafia sau alte afirmații de genul acesta lansate de câteva luni au creat o situație conflictuală, iar oamenii nu mai pot da randament. La aceste tensiuni contribuie tot felul de consilieri ai primarului, care merg peste oameni, dau dispoziții. Ei dau aceste dispoziții în baza directivelor primite de la domnul primar”, a declarat Rusu.
Acesta a menționat că are în subordine Direcția Tehnică, care nu are de luni bune un director tehnic. „Directorul tehnic ar trebui să fie un filtru. Pentru că nu mai există un director tehnic, toate problemele ajung direct la mine, așa că am preluat și din activitatea directorului tehnic. Timp de aproximativ o lună și jumătate, director tehnic a fost un domn foarte competent, Marius Comănici, dar care, în urma unor presiuni din partea conducerii primăriei, a decis să nu mai rămână. Probabil s-a aflat între ciocan și nicovală. Apoi, șeful Serviciului de Străzi – unde avem și reparațiile, dar și marcajele sau curățarea străzilor – a aflat de pe Facebook de decizia primarului de a nu i se mai prelungi decizia. A decis să demisioneze. Un consilier din cadrul departamentului – Gheorghe Drăgoi – a fost demis fără știrea mea. Mai sunt trei persoane care urmează sa se pensioneze. Încercăm să suplinim aceste lucruri”, a declarat Rusu.
„Ne călcăm în picioare”
De asemenea, Rusu a menționat că sunt consilieri personali de la cabinetul primarului care dau dispoziții anumitor oameni din instituție, iar funcționarii sunt derutați, pentru că nu mai știu ce trebuie să facă în primul rând. „Ne călcăm în picioare, ca eu cer ceva, funcționarul spune că i s-a cerut altceva de către un consilier al primarului. Când un om primește ordine din trei locuri, și el este confuz. Cred că lucrurile trebuie să funcționeze fluent, să nu aruncăm cuvinte înainte de a evalua. Trebuie să facem o echipă și să ținem cont că fiecare om poate fi capacitat să dea maximul, dar și să analizăm rolul acelor consilieri personali”, a declarat Rusu, care s-a referit la Adriana Miron.
Totodată, Rusu a declarat că sunt întârzieri și în semnarea contractelor subsecvente, care stau și câte trei luni la cabinetul primarului.
O fundație decide, primăria răspunde
Pe de altă parte, Sebastian Rusu a ridicat și problema arborilor periculoși, de care răspunde tot el. „Au fost acele probleme după ultima ninsoare. Au fost arbori care au produs pagube. Nu am mai putut interveni și să tăiem. Avem solicitări de la asociațiile de proprietari, dar nu se poate interveni, pentru avem colaborarea cu acea fundație, ProPark, care vine să supervizeze activitatea din Primărie și să ne spună dacă putem sau nu să tăiem. Fără acordul ProPark, Serviciul Spații Verzi nu acționează. Dacă este o pagubă, fundația nu își asumă nicio răspundere. Răspunderea cade în sarcina Primăriei. Cred că este delicat să interzici unui specialist al primăriei să intervină. Dacă este acel parteneriat, atunci și partenerul ar trebui să își asume răspunderea”, a declarat Rusu.
Fii primul care comentează