Un fost prefect al Braşovului, în conducerea Regiei “Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav”

Fostul prefect al Braşovului din perioada 2007 – 2008, Adriana Donţu, va reprezenta Ministerul Finanţelor în Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav RA”.

Adriana  Donţu a câştigat concursul organizat de Ministerul Finanţelor pentru acest post, astfel că administraţia judeţeană va supune aprobării, în şedinţa de plen din 10 februarie, numirea acesteia în funcţie. Consiliul de Administraţie al RA „Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav”, înființate în octombrie 2019, este format din trei persoane, dintre care una reprezintă Ministerul Finaţelor. Inițial, Ministerul a fost reprezentat în CA de către Vasile Țibre, care a avut un mandat interimar, alături de Alexandru Anghel (reprezentant al Consiliului Județean) și Mircea Boștină  (interimar din partea autorității tutelare).

Potrivit proiectului care va fi supus aprobării plenului, durata nominalizării Adrianei Donțu „nu poate depăși patru ani de la data semnării ordinului de numire, dar nu va fi mai mult de durata mandatului întregului Consiliu de Administrație, respectiv 28 mai 2024”.

Adriana Donţu a ocupat postul de prefect al judeţului Braşov în perioada 1 august 2007-1 octombrie 2008, după ce anterior în perioada 1 februarie 2006 – 30 iulie 2017, a fost subprefect.

În octombrie 2008, în timpul guvernării Tăriceanu, Adriana Donţu a fost trecută din nou în postul de subprefect al Braşovului, funcţie pe care a exercitat-o până în februarie 2009.

În perioada iunie 2012 – februarie 2014, Donţu a fost numită, de premierul de atunci, Victor Ponta, în funcţia de director al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), poziţie pe care a părăsit-o la cerere, invocând „motive personale”.

ORDA a decis în mai 2013, sub şefia Adrianei Donţu, că Victor Ponta nu a plagiat în lucrarea „Răspunderea în dreptul internaţional umanitar”, publicată la Editura Universul Juridic în anul 2010, iar concluziile expertizei realizate de instituţie au dus făcut ca Parchetul General să decida neînceperea urmăririi penale în cazul presupusului plagiat al lui Victor Ponta. Expertiza ORDA a concluzionat, printre altele că „nu se poate proceda la calcularea procentului de text identic preluat deoarece formatele lucrărilor, tipul caracterelor utilizate şi paginaţiile sunt diferite”, şi că între lucrarea lui Victor Ponta şi cele din care a fost acuzat că a plagiat „nu există identitate totală de structură, ci doar o identitate parţială de structură”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.