Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav şi-a desemnat conducerea, care va lucra voluntar

Adrian vestea (presedinte CJ Braşov) si Alexandru Anghel

Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, care va coordona proiectul de construire a acestui obiectiv, şi-a stabilit conducerea.



 

Consilierii judeţeni au stabilit în şedinţa de plen, că regia, care pentru început va avea rolul de a se ocupa de certificarea aeroportului şi de încheierea parteneriatului cu ROMATSA, pentru operarea acestuia, va fi condusă de un Consiliu de Administraţie.

Din conducerea interimară a Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav fac parte Alexandru Anghel, administrator interimar, ca reprezentant al Consiliului Judeţean Braşov, Vasile Țibre, administrator interimar, ca reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice şi Mircea Boştină – administrator interimar din afara autorităţii tutelare. Acest consiliu de administraţie va funcţiona până la 31 decembrie 2019, după care va fi organizată o procedură de selecţie a adminitratorilor.



 

„Persoanele care au fost nominalizate nu vor fi remunerate şi vom face astfel încât această regie să funcţioneze până în momentul în care va funcţiona aeroportul, doar pentru a reuşi să certificăm fiecare componentă a acestuia,
printre care pista, căile de rulare, termina, balizaj şi toate celelalte obiective care sunt necesare bunei funcţionări a acestuia. De asemenea, conform legislaţiei în vigoare suntem nevoiţi ca parteneriatul care va fi încheiat pentru operarea aeroportului să se realizeze între această regie şi Romatsa”, a declarat Adrian Veştea, președintele CJ Brașov.



 

Conform documentaţiei ce a însoţit proiectul e hotărâre de CJ pentru stanilirea componenţei Consilului de Administraţie al Regiei, în momentul de faţă, demersurile necesare construirii Aeroportului Braşov – Ghimbav sunt gestionate de Consiliul Judeţean Braşov prin Direcţia implementare aeroport cu suportul celorlalte structuri ale consiliului, neexistând o entitate juridică care să fie înregistrată juridic, înfiinţată cu scopul de a desfăşura activităţi cu specific aeroportuar, entitate prevăzută expres pentru a îndeplini procedura de iniţiere a cererii de certificare a aeroportului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.