Apa la robinet la Râșnov, o loterie. O nouă avarie anunțată de operatorul local și încă una reclamată de locuitori

Rețeaua de alimentare cu apă din Râșnov dă semne că a ajuns în pragul colapsului. Avariile apar aproape în fiecare zi, iar întreruperile sunt frecvente. Practic, pentru râșnoveni, apa de la robinet este o „loterie”, pentru nimeni nu e sigur că peste o oră sau peste un minut va avea apă. De cealaltă parte, Primăria Râșnov pare a fi acceptat pe moment situația, se așteaptă oricând să se mai spargă o țeavă, așa că și-a pregătit un „cartonaș” care să fie postat pe rețelele de socializare, prin care să anunțe avariile.

Ultima avarie dintr-un lung șir a fost anunțat de Serviciul de Utilități Publice Râșnov și de Primăria Râșnov astăzi de dimineață, când alimentarea a fost întreruptă în zona cartierului de pe Șoseaua Predeal. Toate străzile din cartierul respectiv au rămas fără apă.

După ce a fost anunțată această avarie, pe rețelele de socializare, pe rețelele de socializare a fost anunțată o altă problemă:

„Aveți avarie și pe strada Vânătorilor. Mai e puțin și locuitori își fac piscină în beciuri. Dar nu e problemă, că toate pierderile de apă le plătim noi nu voi mai ales că noua conducere a mai și mărit prețul apei. Felicitări încă odată conducerii orașului Râșnov”.

Avarii care au necesitat întreruperea alimentării cu apă s-au produs și în 24 martie (strada I.L. Caragiale), 21 martie (în zona blocurilor MAN, la ieșirea spre Brașov), în 20 martie (alimentarea a fost întreruptă pe străzile Mișu Pop, Postăvarului, Mihail Sadoveanu, Șoseaua Bran și în Piața Școlii), 18 martie (alimentarea a fost întreruptă pe strada Bujorului).

Marea problemă a apărut la jumătatea lunii

Aceste avarii s-au produs după ce în perioada 14-16 martie alimentarea cu apă a Râșnovului a fost întreruptă după ce în bazinele de stocare, apoi în rețea a ajuns apă tulbure. Cauza a fost o exploatare forestieră din zona Valea cu Noroi, în amonte de un izvor subteran captat pentru a alimenta cu apă orașul. După ce a fost finalizată această operațiune, în momentul în care s-a încercat încărcarea rețelei s-au format două „perne de aer” în conductele care treceau peste pârâul Ghimbășel. Lucrătorii care se ocupau de întreținerea rețelei de apă au încercat să rezolve problema, însă, cum rețeaua nu este prevăzută cu un sistem de aerisire și nici nu sunt foarte mulți hidranți, „pernele de aer” le-au dat mari bătăi de cap echipelor de intervenție.

După ce problema a fost rezolvată, primarul Râșnovului, Horia Motrescu a declarat că rețeaua de apă este învechită și uzată și necesită investiții ample în modernizare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.