Conducta de apă care alimentează orașele Codlea și Ghimbav, într-o stare precară. Când nu se sparge singură, e lovită de „Dorei”

Conducta de apă care alimentează orașele Ghimbav și Codlea din lacul de acumulare de la Brădet este, de mulți ani, una cu probleme. Avariile sunt destul de dese și, de multe ori, pentru ca această conductă să fie reparată este nevoie de întreruperea alimentării cu apă.

De altfel, reprezentanții Companiei Apa din Brașov (operatorul regional care deservește cele două orașe). au recunoscut joi, într-o conferință de presă că respectiva conductă este într-o stare precară și că echipele de intervenție sunt puse de multe ori în situația de a o „petici”.

„Conducta este de o calitate slabă. Avariile apar cam o dată pe lună și cred că va fi schimbată integral”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Companiei Apa Brașov.

În momentul în care apar avariile la această conductă, alimentarea cu apă este întreruptă în jumătate din orașul Ghimbav și în multe zone din orașul Codlea.

Pe de altă parte, această conductă pare și „urmărită de ghinion”, pentru că, atunci când nu se sparge singură, este avariată de „Dorei”. Astfel, în 25 noiembrie 2023, conducta a fost spartă de lucrătorii unei firme care se ocupau de un branșament electric pentru un obiectiv din zona Bartolomeu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.