Site icon

Arhitectul Mihai Sârbu, cetăţean de onoare al judeţului Braşov

Mihai Sârbu, arhitetul-şef al judeţului Braşov, a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Braşov, ca o recunoaştere prefesionalismului de înaltă clasă şi a conduitei ireproşabile în întreaga carieră.

Arhitectul Mihai Sârbu s-a născut pe 30 mai 1953, iar în 1973 a absolvit Liceul de Arte Plastice din Cluj-Napoca. A urmat trei ani de studii la Facultatea de Arhitectură din cadrul Institutului Politehnic Cluj, după care alți trei ani, la Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” București, pe care l-a absolvit în 1979.

A început activitatea de arhitect la Atelierul de Proiectare Județean Miercurea Ciuc, unde a lucrat până în 1983. Următorii trei ani a fost designer la IAR Ghimbav. Între anii 1987-1993 a lucrat  la Consiliul Popular și Consiliul Județean Brașov, ca inspector de specialitate, șef serviciu și director.

A urmat perioada anilor 1994-2001, în care a fost șef serviciu urbanism la SC Proiect Brașov SA și asociat unic la SC Dasaro SRL și la SC Agenția Sârbu SRL.

Din mai 2001, Mihai Sârbu este arhitect-șef la Consiliul Județean Brașov.

El coordonează activitățile de amenajare a teritoriului județului, de dezvoltare urbanistică a județului și a unităților administrativ-teritoriale componente. Îmbunătățirea continuă a aspectului localităților și încurajarea păstrării specificului valoros în materie de arhitectură în zonele protejate, cu valoare de monumente și situri istorice, precum și în ariile și zonele naturale protejate reprezintă o altă latură a activității sale. Totodată, el supervizează și îndrumă elaborarea planurilor de urbanism generale ale tuturor localităților, urmărind realizarea lor în cooperare cu autoritățile administrației publice locale.

 

Exit mobile version