Site icon

Rabla 2013 a intrat în dezbatere. Ce noutăţi aduce programul?

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) a postat lansat ieri, în dezbatere publică, documentaţia privind „Programul Rabla 2013”. Programul vine cu unele noutăţi care, susţin specialiştii ministerului, ar putea  eliminarea problemele de funcţionare a programului din trecut. „Anul trecut, prin cumulul de tichete, s-a creat o întreagă piaţă neagră a acestor tichete, iar mulţi cetăţeni au avut de suferit”, se arată în proiectul Ghidului informativ, postat pe site-ul ministerului.

Anul acesta, MMSC va emite, prin intermediul Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), 20.000 de tichete pentru Programul Rabla, dintre care 17.000 pentru persoane fizice şi juridice şi 3.000 pentru instituţiile publice. Programul se va desfăşura într-o singură etapă, termenul limită în care vor fi acceptate tichetele şi se va finaliza sesiunea de anul acesta fiind 20 noiembrie.

Potrivit reprezentanţilor ministerului de resort, în primă fază va trebui aprobat Ghidul de finanţare, după care se va desfăşura sesiunea de depunere şi validare a dosarelor colectorilor şi a dealer-ilor.  Voucherele vor fi distribuite, cel mai probabil, începând din 15 mai.  

Cu ce noutăţi vine Programul Rabla 2013:

Exit mobile version