Filarmonica e aproape gata, dar noua sală de concerte rămâne deocamdată fără scaune

Lucrările la noul sediu al Filarmonicii, ce va funcţiona în fostul cinematograf Patria, sunt aproape gata. Rămâne de rezolvat o singură problemă: scaunele pentru sala de concerte întârzie să apară, licitaţia organizată de Municipalitate fiin din nou în blocaj.  

„Mai sunt de efectuat unele finisaje”, a declarat Şeful Direcţiei de Cultură şi Evenimente din Primăria Braşov, Cecilia Doiciu, referindu-se la stadiul lucrărilor de amenajare a Filarmonicii.

Dar, tot ea a afirmat că, pentru a fi inaugurată noua sală de concerte mai trebuie rezolvată o problemă: „Rezultatele licitaţiei privind achiziţionarea fotoliilor pentru spectatori au fost contestate la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor”. Licitaţia a fost organizată în 8 aprilie şi au fost depuse patru oferte, iar valoarea estimată a contractului a fost de 378.000 de lei, fără TVA. „Noi am ales firma care a oferit cel mai mic preţ, adică 260.000, dar care a venit şi cu o soluţie tehnică foarte bună, dar unul dintre ofertanţi, tot un furnizor de scaune s-a declarat nemulţumit. Din păcate, legislaţia privind achiziţiile publice nu face distincţie între furnizorii mobilier pentru şcoală şi cei care livrează fotolii speciale pentru sălile de spectacole”, a explicat  Doiciu. 

În sala mare, a afirmat reprezentantul Primăriei, vor fi montate 458 de scaune, iar în sala mică vor mai fi instalate 53. „Este vorba despre nişte fotolii special proiectate pentru astfel de spaţii”, a explicat Doiciu. 

 

Termen de filalizare a lucrărilor: 30 iulie 
Totuşi, Cecilia Doiciu consideră că situaţia va fi rezonvată în scurt timp, pentru că, susţine ea, „contestaţia este neîntemeiată, iar în cazul în care se va ajunge şi în instanţă, judecătorii se vor pronunţa într-un timp foarte scurt”. Practic, Doiciu estimează că, până în 30 iulie, lucrările la noul sediu al Filarmonicii, inclusiv probele de acustică din sala mare, vor fi terminate. „Vrem ca în 30 iulie să organizăm un concert ianugural în noua sală”, a continuat Doiciu.
Practica a arătat însă, până acum, că majoritatea contestaţiilor ajunse în instanţă au blocat licitaţiile pentru mai multe luni. 

 

95% din lucrările la noua Filarmonică s-au finalizat
În ceea ce priveşte lucrările de amenajare,  Doiciu a afirmat că, la sala mare, sunt executate în proporţie de 95%: „Au fost montate şi panourile pentru acustică, dar şi corpurile de iluminat. Au început şi lucrările de umplere a spaţiului unde va fi scena, iar în zilele următoare se va turna betonul, după care se va minta parchetul”. La sala mică, a precizat ea, lucrările sunt finalizate în proporţie de 90%: „Acum se lucrează la scenă şi mai trebuie montat parchetul”. La anexele ce au fost construite recent, unde vor fi spaţii administrative, se mai fac unele finisaje.

Amenajarea noului sediu al filarmonicii a început în luan decembrie a anului 2011.Valoarea totală a proiectului este de 10,9 milioane de lei, din care valoarea eligibilă este de 8,77 milioane de lei. Investiţia beneficiază de o finanţare nerambursabilă de 98% din valoarea eligibilă, prin Programul „Polul de Creştere Braşov”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.