Se apropie perioada soldărilor!

shopping_main

Începând cu data de 1 august şi până în 31 octombrie, este perioada legala a reducerilor de preţuri. În acest interval de timp, comercianţii pot stabili la alegere, o perioadă de 45 de zile în care pot efectua reduceri de preţ la  produsele a căror desfacere are caracter sezonier primavara-vara. Până în prezent au fost depuse 23 notificări pentru soldare, iar 7 societăţi au fost atenţionate că notificările depuse nu respectă perioada de soldare.

Vânzarea de soldare este orice vânzare care, printr-o reducere de preturi, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul. (conform dicţionarului limbii române , sold = rest , în cazul de faţă, rest de  marfa care se poate vinde la preţ redus). Comercianţii au obligaţia să notifice la Primăria Municipiului Braşov perioada  în care efectuează  vânzările de soldare, cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor.

Nerespectarea prevederilor legale referitoare la reducerile de preţ se sancţionează cu amenzi contravenţionale care pot ajunge până la 20 000 lei. Notificările se depun la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, cam. 1, program cu publicul: Luni -Vineri, între orele 8.00-12.30 şi 13.30-16.00. Vânzările  promoţionale nu trebuie notificate la Primăria Braşov, deoarece nu sunt considerate reduceri de preţuri.

Pentru ca o vânzare să fie considerată promoţie trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
– să se refere la produse vândute în mod curent şi să fie disponibile sau reaproviozionabile;

– să nu tindă la o vânzare accelerată a unui stoc de mărfuri pe care comerciantul nu îl va mai reaproviziona;
– produsele promovate trebuie să existe la vânzare pe durata întregii perioade anunţate a vânzărilor promoţionale, în caz contrar, consumatorii să fie informaţi că oferta este valabilă
numai în limita stocului disponibil;
– vânzările să se facă la preţ redus, dar nu  în pierdere.

Deşi nu sunt considerate vânzări promoţionale, nici pentru următoarele activităţi nu trebuie depuse notificări la primărie: acţiunile de promovare efectuate de producători şi acţiunile de lansare de produse noi pe piaţă;

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.