GALERIE FOTO. Festivalul Ecvestru de la Râşnov şi-a confirmat renumele

ecvestru 26 iul 2013 (284)

Acum 11 ani, la Râşnov se organiza prima ediţie a Festivalului Ecvestru. Acum, festivalul este un brand al oraşului, evenimentul fiind aşteptat atât de crescătorii de cai, cât şi de iubitorii acestor animale.

DSCF6950

La prima ediţie, îşi aminteşte unul dintre membii juriului, senatorul Nicolae Vlad Popa, „erau câţiva cai şi o mână de spectatori, mulţi dintre ei ironici. Acum festivalul este unul dintre cele mai impotante evenimente de profil din ţară”, îşi aminteşte unul dintre membrii juriului.

[scrollGallery id=82]

Astăzi s-a deschis oficial cea de-a XI-a ediţie, a Festivalului Ecvestru. Au fost concursuri de frumuseţe, pe categorii (pentru sport şi agrement şi pentru tracţiune), fiind prezentaţi cai din rasa friza, lipiţani dar şi mai multe rase de povară româneşti, poloneze sau germane. Proprietarii au venit din toate colţurile ţării, iar un român a adus calul din Franţa. A fost şi o paradă a trăsurilor, după care s-a desfăşurat un concurs demonstrativ de sărituri.  „Sperăm ca în viitor, la Râşnov să se organizeze concursul oficiale de sărituri peste obstacole”, a declarat directorul festivalului, Constantin Ducar.
Proba „regină” a festivalului, cea de tracţiune, se va desfăşura mâine. Vor din două categorii: simplu şi dublu. Caii vor trebui să tracteze un buştean, pe o distanţă cât mai mare într-un interval de timp. La proba de dublu s-au înscris aproximativ 26 de echipaje, iar la cea de simplu 20. Animalele sunt obişnuite cu efortul, ele fiind folosite pentru lemnului din zonele greu accesibile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.