Numirea unui director „şagunist” a încins spiritele la Colegiul Naţional „Ioan Meşotă”

mesota


Conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Braşov a reuşit să-i umilească pe „meşotişti”. Pe 1 octombrie, conducerea ISJ a anunţat la Colegiul naţional Dr. Ioan Meşotă că directorul liceului, Octavian Polexa, este destituit din funcţie, şi înlocuiti cu profesorul Cristian Şandor, un „şagunist”.

 

Foştii meşotişti, dar şi părinţii elevilor au reacţionat, organizând astăzi o conferinţă de presă, în care au anunţat că „lucrurile nu vor rămâne aşa”. „De-a lungul anilor noi am reprezentat «societatea civilă», fiind consultaţi de conducerea şcolii în orice problemă. Mai mult, împreună ne-am implicat în proiectul ce a vizat reabilitarea sălii de sport, unde nu s-au mai făcut reparaţii de câteva zeci de ani”, a declarat preşedintele Asociaţiei Părinţilor, Ştefania Georgia.

 

Preşedintele Asociaţiei Absolvenţilor şi Prietenilor Liceului, prof. dr. ing. Sorin Moraru a afirmat că „ISJ a făcut o greşală strategică şi tactică, numind un director «şagunist». Mesajul şefului ISJ a fost că în Meşotă trebuie să facă ordine un… şagunist. Îi vom mobiliza pe toţi absolvenţii acestui liceu şi este vorba despre câteva mii şi vom înainta memorii către toate instiuţiile locale şi centrale, inclusiv către Ministerul Educaţiei”.

El a mai spus că foştii meşotişti şi părinţii liceenilor sunt nemulţumiţi de modul nedemocratic în care a fost luată această decizie, de faptul că a fost numit un director care nu face parte din corpul profesoral şi, culmea, mai e şi şagunist, dar şi de motivul invocat atunci când a fost luată decizia.

Mai precis, Bucur a anunţat că Polexa a fost demis ca urmare a unor nereguli constatate de Curtea de Cunturi în ceea ce priveşte reparaţiile capitale ce s-au efectuat în 2007.

„În acest caz, încă ne judecăm cu firma care a executat lucrările, care, din punctul nostru de vedere, este vinovată de această situaţie. Praqctic, deşi în contract se preciza că executantul nu putea subcontracta lucrările, a făcut acest lucru. Iniţial nu am dorit să semney contractul de execuţie, dar cum inspectorul şcolar general din acea perioadă era plecat, am semnat documentul. Am transmis toate aceste precizări conducerii IŞJ, iar după ce Curtea de Conturi a emis raportul, am deschis procesul, care se mai judecă”, a explicat Popexa.

În realitate, atât fostul director, cât şi foştii meşotişti sau părinţi ai actualilor elevi cred că schimbarea are un substrat politic, pentru că în toamnă, Popexa nu a fost de acord ca la deschiderea anului şcolar să participe liderii judeţeni ai PSD Braşov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.